Detay

Bir '2000'linin hikayesi

04 Ağustos 2019 Pazar 19:39 - Son Güncelleme 04 Ağustos 2019 Pazar 19:30

O, 2000 yılında doğup Serie A’da forma giyen, şampiyon olan, Şampiyonlar Ligi’nde gol atan ve milli takım ile fileleri sarsan ilk oyuncu. Saf bir yetenek, hızlı, güçlü. Hayatında birçok zorluk yaşayan Kean, Premier Lig'e çok renk katacak.

“Doktorlar bana bir daha çocuğum olmayacağını söylediğinde ağlayarak dua etmiştim. Bunun sebebi ise oğlum Giovanni’nin yalnız olması ve benden erkek kardeş istemesiydi. Daha sonra her gece doğmamış çocuğumu hayal ettim ve 4 ay sonra bir mucize oldu.”

Bu sözler, daha yeni Ada ekiplerinden Everton’a transfer olan Moise Kean’in annesi Isabelle Kean’in dudaklarından döküldü.

Doğumu bir mucize olarak görülen geleceğin yıldızı, 28 Şubat 2000’de İtalya’da hayata geldi. Fildişi’den Çizme’ye göç ede Kean ailesinin minik çocuğu Avrupa’da göçmen olarak yaşamanın zorlukları bir yana henüz küçük yaşta anne–baba geçimsizliğine tanık oldu. Çok uzun sürmeden de babasının evi terk ettiğini annesinden öğrendi.

Baba Kean’in evi terk etmesinin ardından bir hizmetçi olarak işe başlayan annesi ve ağabeyi ile zor bir yaşam sürdüren Moise’ın hayatta belki de tek eğlendiği nokta futboldu. Hayranı olduğu Obafemi Martins’i seyrederek büyüyen geleceğin yıldız, Nijeryalı sayesinde bir Inter taraftarı oldu.

İtalya’nın minik dernek takımlarında oynarken attığı gollerin ardından Martins’in klasikleşmiş takla sevincini yapan Kean, burada eski bir futbolcu olan Renato Biasi’nin dikkatini çekti. Belki de minik yeteneğin kaderi bu tanışmada değişti.

Renato, onu önce Torino alt yapısına soktu, 3 yıl sonra ise şehrin diğer takımı Juventus’a… İtalyan devinin alt yaş kategorilerinde harikalar yarattı ve profesyonel olmadan önceki son sezonunda 25 maçta 24 gol attı. Bir diğer Afrika asıllı İtalyan olan Balotelli’ye hayranlığını da her fırsatta sergiledi.

“Çok az paramız vardı. Gerçekten zor durumdaydık ve bir sabah ben işe giderken Moise beni aradı. ‘Anne, işe gitmiyorsun sana bir sürprizim var’ dedi. Ne olduğunu sorduğumda ise ‘ Juventus ile sözleşme imzaladım artık işi bırakıyorsun ve benimle Torino’da yaşayacaksın topla valizlerini…’ cevabını aldım.”

Isabelle Kean, onun sözleşme imzaladığı anı böyle anlattı. 2016’da resmi imzayı atan Kean, 2000 yılında doğup Serie A’da forma giyen, Serie A şampiyonu olan, Şampiyonlar Ligi’nde gol atan ve milli takım ile fileleri sarsan ilk oyuncu oldu. 

Juventus–Cagliari karşılaşmasında maç boyunca ırkçı söylemlere maruz kalan Moise Kean, buna karşılığı attığı golle verdi.

Maç sonunda muhabirlerin “etkilenmedin mi?” sorusuna ise “Çocukluğumu isterseniz biraz araştırın. Emin olun ki çok daha zor günlerim oldu.” diyerek cevap verdi.

Juventus’ta önünde Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain ve Mandzukıc gibi isimlerin olması onu A takımda sadece 21 karşılaşmada oynamasına sebep oldu. Fakat bu az sürede bile 8 defa ağları sarsmayı başararak İtalya milli takımına kadar yükseldi.

Annesinin her zaman İngiltere’de oturma hayali ise Everton’dan gelen teklifi düşünmeden kabul etmesine neden oldu. Doğumu bir “mucize” olarak görülen Moise Kean, artık hünerlerini, kimilerine göre dünyanın en zor ligi olarak görülen Premier Lig’de sergileyecek.  
 

kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Portre: Jose Mourinho
Yükleniyor lütfen bekleyiniz