Placeholder Broadage Row
Bir ALL-Star Rüyası: Alperen Şengün

Türk basketbolu daha doğrusu Türk sporu şu günlerde bir peri masalının keyfini çıkarmakla meşgul: Alperen Şengün... NBA patentli basketbolseverlerin dilinden söyleyecek olursak Baby-Jokic. Akın Taş yazdı...

Son birkaç yıldır küçümsenen veya göz ardı edilen Avrupa basketbolu - NBA rekabeti oyuncu profillerine ve basketbolun matematiği olan istatistiklere dikkatlice göz atacak olursak ; ivmenin Avrupa basketboluna kaydığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle Nowitzki ve Dallas Mavericks (ki kendileri NBA'in Avrupa eyaleti konumunda) efsanesi ile başlayan Avrupalı oyuncu hegomonyasında rüzgar bu defa bir Türk basketbolu efsanesi üzerinde epey kuvvetli esmekte.

Pozisyonuna nazaran inanılmaz bir oyun zekasına sahip olan NBA 'deki temsilcimiz Alperen Şengün sadece oyunuyla bütün NBA otoritelerinin takdirini toplamakla kalmadı, üstüne birer birer rekorları kırmayı başararak adeta bir meydan okuma ile bu rüya ligde kendisi bir otorite haline geldi.

Oyun tarzı ile son yılların en sansasyonel oyuncularından olan Nikola Jokic'e nazire yapan milli oyuncumuz, gösterdiği gelişimle dev yıldızları teker teker geride bırakıyor. Modern basketbolda artık pivotların dahi oyun kurabildiğini, üçlük atabildiğini ve hatta asist yükünü çekebildiğini tüm dünyaya öğreten Şengün, şu sıralar girdiği yarışta da büyük bir meydan okumanın üstesinden başarıyla geliyor.

Houston Rockets' ta neredeyse tüm oyunları kendi üzerinden çizdiren milli pivotumuz, rakip takımların adeta korkulu rüyası haline geldi.

Tabi ki biz Türk basketbolseverlere de tabii ki bu hikayenin keyfini çıkarmak düşüyor.

Giresun'dan başlayan bu peri masalı kahramanımızın henüz 18 yaşında Beşiktaş forması giyerkenki halini ve ne kadar gelişime açık olduğunu altta bıraktığım linkten de okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

https://www.trtspor.com.tr/haber/basketbol/surpriz-takim-besiktas-icrypex-ve-genclik-asisi-projesi-225815.html

Bir yandan da genç yıldızımızın teker teker kırdığı hatırlamakta fayda var :

**** NBA tarihinde 1000 sayı 200 asiste ulaşan en genç oyuncu

**** NBA tarihinde 30 sayı 10 rebaund 5 asiste ulaşan en genç oyuncu

***** NBA tarihinde triple double yapan en genç oyuncu

***** 500 asiste ulaşan en genç oyuncu

Dile kolay henüz 21 yaşında bir oyuncudan bahsediyoruz burada. Hali hazırda durum bu kadar masal gibi dursa da yapmamız gerek en önemli şey şu an bu genç yıldızı halk ettiği ALL-STAR kadrosunda ona oyumuzu esirgemek. Şu sıralarda kendi konferansında İnternet oylamasında 6. sırada bulunan temsilcimiz için her oyun çok önemli olduğunu ve tarihin yazılmasının an meselesi olduğunu kavramak biz Türk basketbolseverler için çok ama çok önemli.

Yazının en önemli kısmı olan oylama linkini aşağıya bırakıyor ve söz sırasının biz Türk basketbolseverler üzerinde olduğunu hatırlatmak istiyorum.

https://www.nba.com/allstar/2024/vote

Umarız ki milli yıldızımız Alperen Şengün ;henüz çocukken büyük bir heyecanla bize inanılmaz sevinç yaşatarak ALL-STAR formasını ilk defa giyen gururumuz Mehmet Okur'dan sonra bu formayı giyen ikinci oyuncumuz olacak ve güzel bayrağımızı okyanus ötesinde her zamanki gibi gururla taşıyacak ve bizleri gururlandıracaktır.