Detay

Colombia mezunu yeni nesil teknik direktör

30 Ocak 2021 Cumartesi 12:57 - Son Güncelleme 04 Şubat 2021 Perşembe 15:33  |  Kaynak : TRT SPOR

Stuttgart teknik direktörü Pellegrino Matarazzo, oynattığı futbolun haricinde geldiği yer ve geçmişiyle de dikkatleri üzerine çekiyor...

Amerika'da doğup büyüyen,  İtalyan - Amerikalı olan Stuttgart teknik direktörü Pellegrino Matarazzo, oynattığı futbol ve aldığı sonuçlarla kısa sürede dikkatleri üzerine çevirmeyi başardı.

Geçen sezonu Bundesliga 2'de geçiren 2006/07 şampiyonu Stuttgart, Pellegrino Matarazzo'nun önderliğinde bir üst lige çıkmayı başardı.

Pellegrino, çoğu antrenörün aksine buralara gelebilmek için daha farklı bir yol izledi.

Yıllar önce ailesi İtalya'dan Amerika'ya iş bulmak için göç eder. 

İtalya'nın güneyindeki Avellino ve Salerno'lu ebeveynlere sahip olan Matarazzo'nun futbola olan aşkı da henüz çocukken New Jersey'de haftasonu sabahları 8.30'da babasıyla Serie A maçlarını izlerken başlar.

Futbola olan yeteneği ve derslerindeki başarısı sayesinde Amerika'nın en prestijli okullarından biri olan Colombia Üniversitesi'ne gider ve burada matematik bölümünü dereceyle bitirir.

17 yaşında New York'a taşınan Matarazzo, Columbia Lions'ta futbolunu geliştirirken okuduğu Matematik bölümünü ise dereceyle bitirir. 

Matarazzo, Avrupa'da futbol oynama hayalinin peşinden gitmek için  bankadan gelen prestijli bir iş teklifini geri çevirir 

Başarılı teknik direktör bu konuyu 'Henüz ofise girmeye hazır değildim' diyerek özetler.

Defansta oynayan Matarazzo, 2000 yılında Eintracht Bad Kreuznach takımında oynamaya başlar ve daha sonraki yıllarda da Almanya'nın alt liglerinde çeşitli kulüplerde oynar. 

Matarazzo, 28 yaşında Nürnberg'in ikinci takımına katılır ve burada 4 yıl oynar. Burada teknik direktörlük hakkında bilgi edinebileceğini de düşünen Matarazzo, ülkesine geri dönmekten vazgeçer. 


"Nürnberg'de çok iyi bir eğitim aldım. Görev ne olursa olsun yapmak istedim ve bana izin verildi. Son derece meraklıydım ve öğrenebileceğim her şeyi öğrenmeye çalışıyordum."
 
11 yıl boyunca külübün her departmanında çalışan Matarazzo, Nürnberg'te öğrendiklerinin iyi bir teknik direktör olmasında en büyük etken olduğunu söylüyor. 
 
Matarazzo, antrenörlük kursunda şuanda dünyanın en iyi teknik direktörleri arasında gösterilen birisiyle oda arkadaşı olur.

Julian Nagelsmann...



2017 yılında o zamanlar Hoffenheim teknik direktörü olan Nagelsmann'ın teklifiyle genç takımın başına geçer.

Altı ay  Hoffenheim'in 17 yaşaltı takımını çalıştıran Matarazzo, 2018'in ocak ayında A takımda Nagelsmann'ın yardımcı antrenörü olur.

2019'un Aralık ayında Stuttgart'ın başına geçen Matarazzo, takımını Bundesliga'ya çıkarır.

Genç ve aç bir kadroya sahip olan Stuttgart,Bundesliga'da da başarılı bir görüntü çiziyor. Özellikle Dortmund'u 5-1 mağlup ettikleri karşılaşma ile dikkatleri üzerlerine çektiler. 

Red Bull Salzburg'un teknik direktörü Jesse Marsch'tan sonra adını Avrupa'ya duyuran bir başka Amerikalı olan Matarazzo'yu daha çok duyacakmışız gibi gözüküyor... 
 
TRT SPOR
Sıradaki Haber
Emrehan Gedikli ile kariyeri üzerine
Yükleniyor lütfen bekleyiniz