Detay

Dionisi ile Sassuolo'nun geleneği devam ediyor

22 Mart 2022 Salı 13:49 - Son Güncelleme 22 Mart 2022 Salı 13:54  |  Kaynak : TRT SPOR

Sassuolo'nun patronu Alessio Dionisi, mütevazı kadrosuyla son 6 maçtan mağlubiyet almadan 14 puan çıkardı ve az da olsa olan Avrupa kupalarına katılma olasılığını kovalamaya devam etti.

Futbolun tarihi boyunca İtalyanlar yalnızca güçlü savunmaları ve teknik yıldızlarıyla kupaların peşinde koşmadı. Bunun ötesine geçip futbolun geleceğine yön veren futbol dehalarının peşinden gitmek adına hep cesur oldular. Stefano Pioli, Massimiliano Allegri, Di Francesco ve De Zerbi'nin ardından Sassuolo, da geleceği parlak İtalyan teknik direktörlere şans tanımaya devam ediyor. Alessio Dİonisi mütevazı kadrosuyla son 6 maçtan mağlubiyet almadan 14 puan çıkardı ve az da olsa olan Avrupa kupalarına katılma olasılığını kovalamaya devam ediyor.

Üstelik tüm bunları, taraflı tarafsız herkesin ilgisini bir şekilde çekmeyi başaran bir futbol tarzıyla başarıyorlar. Geçtiğimiz sezona oranla rakipleri üstünde daha az baskı kuran ve orta alanda daha kalabalık olan Neroverdi, daha ziyade hücumu düşünüyor. Üçüncü bölgede adeta topu ayağına dolaştırmadan doğrudan hedefe giden Sassuolo, bu sezon rakip ceza sahasında en az topla oynayan üçüncü takım olurken yeşil siyahlılar buna rağmen 55 golle en golcü dördüncü ekip.

40 bin nüfuslu bir kasaba takımının bu keyifli öyküsü içinde aynı zamanda ciddi bir adanmışlık da barındırıyor. Hayatının neredeyse tamamını Mapei tribünlerine adayan 27 yaşındaki Domenico Berardi, 11 sene önce Serie B’de başlayan serüvenine yıllar içinde kaptanlığı da ekledi ve Serie A’da her geçen sezon hedefleri yukarıya koyarak devam ediyor. Bu sezon 5 büyük ligde asist ve golde çift haneyi gören tek oyuncu olan kaptan, ayrıca Serie A tarihinde Inter, Juventus veya Milan formaları giymeden 100 gol barajını geçen en genç üçüncü oyuncu oldu.

Ancak adanmışlıklar Berardi ile de sınırlı değil. İtalyanların yeni göz bebeği Giacomo Raspadori de 10 yaşından beri Sassuolo forması giyiyor ve ilerde hangi takıma giderse gitsin bu kulüpten izler taşıyacağını sezdiriyor. Tıpkı hücumdaki parteri Gianluca Scamacca gibi. 6 senedir Mapei Stadyumu’nda meziyetlerini sergileyen İtalyan bu sezonda kadronun gole en yakın isimlerinden. Tüm bu isimlerin İtalyan olması ise elbette en çok Roberto Mancini’nin yüzünü güldürüyor olsa gerek.

1956 Fiorentina’sından bu yana aynı sezon Inter, Milan ve Juventus'u yenen ilk takım olan Sassuolo, Şampiyonluk ve dahası Avrupa kupaları hedeflerinden çok uzakta olsa da oynadığı futbolla yakın gelecekte yeni adımlar atacağının ateşini yakıyor.
 

Etiketler : DionisiSassuolo
Sıradaki Haber
Haaland'ın vedasını hayal kırıklıkları süsleyecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz