Detay

Ergin Ataman ile yeni bir dönem

16 Nisan 2022 Cumartesi 13:34 - Son Güncelleme 16 Nisan 2022 Cumartesi 18:47  |  Kaynak : TRT SPOR

A Milli Basketbol Takımı Avrupa'da yılın koçu seçilen Ergin Ataman ile yeni bir döneme giriyor. Akın Taş, Koç Ataman' ın diğer koçlardan farkını ve milli takımın önümüzdeki sürecini kaleme aldı.

Orhun Ene önderliğinde özellikle son iki aylık süreçte vasat bir performans gösteren, A milli takımımız hatırlayacağımız üzere Yunanistan 'a üstüste kaybederek hem gruptaki iddiasını zayıflatmış, hem de oynadığı basketbolla tepki toplamıştı. 

Yaz Olimpiyatları sonrasında yapılan olağan seçimde açık ara oy farkı ile yeniden başkan seçilen Hidayet Türkoğlu ve ekibi, milli takımın bu negatif ivmesine karşı kayıtsız kalmadılar ve takımın başına aynı zamanda Anadolu Efes'i de çalıştıran koç Ataman 'ı getirdiler.

Bugünkü yazımızda Koç Ataman' ın diğer koçlardan farkı nedir ve aynı zamanda kariyerine biraz göz atmak gerekirse ;

1-  Elinde bulunan oyuncu profilinden maksimum verim alma konusunda Ergin Ataman Avrupa 'nın şu an en iyisi konumunda. Her ne kadar diğer Avrupalı koçlar gibi rotasyonu 11-12 kişi şeklinde kullanmasa da, mevcut oyuncu profilinden, özellikle de NBA oyuncularının olmadığı eleme süreçlerinde maksimum verimlilik almak bir Koç oldukça önemli bir özellik.

2- Son üç yıldır Avrupa'da yaratmış olduğu NBA vari oyun profili. Yırtıcı ve şutör bir takım liderini bulduğunda Ergin Ataman’ın takımları, her zaman çok tehlikelidir. Özellikle de hızlı oynanan sekanslarda, yırtıcı ve hızlı ayaklı oyuncular ile dış atışı olan uzunlarla topun potaya gitme süresinin 10 saniye bandına düşürebilen ender koçlardan biri olan koç Ergin Ataman, 80 sayı üzeri attığımız birçok mücadelede galip olan tarafta oldu. Bu yönüyle guard pozisyonunda Larkin, uzun olarak da Sertaç Şanlı gibi Avrupa'nın en önemli iki yıldızı ile rakibi çok daha fazla zorlayacağımız su götürmez bir gerçek.

3-   Avrupa'da tüm kupaları kazanmış iki koçtan birisi olması. Son on yıllık süreçte önce Beşiktaş ile EuroChallenge kupasını kaldırarak, uzun yıllar sonra Türkiye' ye ilk kupayı getiren koç Ataman, hatırlatacağımız üzere Galatasaray ile büyük bir sürprize imza atarak önce Euroleague çeyrek finali görmüştü, ertesi sene ise çok zorlu bir seri sonunda Eurocup 'ı kazanarak, Avrupa' da koleksiyon sahibi olan sarı kırmızılılara Avrupa 'nın en önemli ikinci kupasını getirmişti. Kendisinin de bahsettiği üzere koleksiyonunda eksik olan son parçayı, Euroleague kupasını, üç yıllık zirvede geçen son süreçte geçen sene Anadolu Efes ile kazanan koç Ergin Ataman, kendine özgü bir müze oluşursa yeridir denebilir.

Avrupa 'nın elit koçlarından David Blatt ve Dusan İvkovic ile birlikte bu üç kupanın tamamını kazanan Türk koç, bütün bunları çok da yüksek olmayan bütçelerle başarmış olması ile de fark yaratıyor denebilir.

4-  Kendisinin de birçok kez altını çizdiği üzere, ''Basketbol Duygulardan Yoksun Bir Spor Değil''.
Yönettiği takımlarda bireysel oyuncu performanslarını iki perde yukarı taşıması ile bilinen Ergin Ataman 'ın elinde özellikle de Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko' nun elit yerli oyuncuları olacak. Dürüst olmak gerekirse bizde sporcular ve basketbol taraftarımız bu oyunu bir tutkunun parçası olarak görüyoruz. Koç Ergin Ataman da bu özelliği ile bilinen bir Koç ve bizlere seyirciyi arkasına almasını da çok iyi bilerek Türk Tipi Heyecanlı bir basket izleyeceğini bekliyoruz.

Umarız ki Dünya Kupası'nda bizlere daha önce çeyrek final heyecanı yaşatmış, Avrupa' nın en formda koçu olan Ergin Ataman ile milli takımımız yeniden uluslararası arenada yeniden zirveye aday bir performans sergiler. 
 

Sıradaki Haber
Selçuk Erdoğan: Marka değeri sahadaki oyundur
Yükleniyor lütfen bekleyiniz