Placeholder Broadage Row
Galatasaray’a Hatayspor’dan soğuk duş

Ligin yenilgisiz takımı olarak Mersin’e gelen Galatasaray, Hatayspor’un hızlı hücumları karşısında etkisiz kaldı ve 2-1 yenilerek 17 maçlık yenilmezlik serisini sonlandırmış oldu.

Galatasaray, Hatayspor maçına Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı Bayern Münih maçının kadrosundan farklı olarak Sergio Oliveira ve Kazımcan değişiklikleriyle başladı. Sarı kırmızılılar, Münih maçından 2 gün sonra oynadığı futbol ile izleyenlere “hangi Galatasaray’ı izliyoruz” sorusunu sordurdu. Şampiyonlar Ligi maçının ardından lige dönüşte takımın yorgun ve konsantrasyon sorunu olduğu açıkça gözükmekteydi. Halbuki sene başında yapılan transferle yedek kulübesini de güçlendiren sarı kırmızılılarda Okan Buruk rotasyon yapmayı tercih etmedi.

Takımda gözle görülen performans düşüklüklerilerine rağmen Okan Buruk aynı kadroyla bu maçta da galibiyet aradı. Kerem, Ziyech ve İcardi’nin oyuna etki edememesi, orta sahada Oliveira’nın vasatın altında kalan performansı Hatayspor’un hızlı ataklarla gol bulması sonucu Galatasaray’ın mağlubiyetine ortak oldu.
Ayrıca takımda sol bek sorunu da bir kez daha kendini gösterdi. Kazımcan’ın oyuna ağırlığını koyamaması, Abdülkerim’in sol bekte tercih edilmesiyle Galatasaray defansının tandeminin bozulmasına yol açtı.
Devre arasında sol bek transferinin ne kadar elzem olduğuda ortaya çıkmış oldu.

Galatasaray her zamanki oyunundan çok uzak kalmıştı. Gerek yorgunluklar gerekse Volkan Demirel’in oyunu iyi okumasıyla galibiyete engel oldu. Hatayspor dersine iyi çalışmış ve daha önceki maçlarda yapmış oldukları hataları yapmadılar. Galatasaray istatistiklerde önde olmasına rağmen topu rakip ceza sahasında oyuncularıyla buluşturamadı. Sezona baktığımızda en az rakip ceza sahasında topla buluştuğu ve gol beklentisinin de çok düşük kaldığını görebiliriz. Sarı kırmızılılar Hatayspor defansının katı savunmasını aşamadı ve topla daha çok ceza sahası önünde oynadı ve kanatlardan yapacağı ortalarla gol aradı. Nitekim Galatasaray’ın sezon boyunca en etkisiz kaldığı maç oldu. Bu yüzden Volkan Hoca’yı da tebrik etmek lazım.

Galatasaray son maçlarda aldığı tek farklı galibiyetler ile yoluna devam ederken bu maçta etkisiz oyunu ile ligde ilk yenilgisini almış oldu ve 17 maçlık yenilmezlik serisi bitti.