Detay

Haaland'ın vedasını hayal kırıklıkları süsleyecek

22 Mart 2022 Salı 13:44 - Son Güncelleme 22 Mart 2022 Salı 13:48  |  Kaynak : TRT SPOR

Yeşil sahaların en özel golcülerinden biri olan 21 yaşındaki Norveçli forvet Erling Haaland, belki de çok sevildiği Signal Iduna Park tribünlerine içlerde ukde bırakan bir veda yapacak gibi gözüküyor.

FIFA’nın raporlarına göre dünya genelinde 4 bini aşkın profesyonel futbol kulübü var ve kabul etmek gerekir ki tüm kulüplerin istisnasız kadrolarına görmek isteyeceği birkaç oyuncudan biri de Erling Haaland. Yalnızca 21 yaşında yaptıklarıyla futbol tarihinin elit oyuncularından olan ve gelecekte neler başarabileceği kestirilemeyen Norveçli çeşitli ülkelerin medyalarınca bazen Manchester City’e bazen Barcelona’ya bazen de Bayern Münih’e transfer oluyor.

Fakat bugünün gerçeklerine bakacak olursak Borussia Dortmund forması giyiyor ve görünen o ki takımın yöneticileri Haaland ile büyük bir memnuniyet yaşamıyorlar. En başta da teknik patron Marco Rose. “Sürekli olarak erken çıkarmak veya takıma yeniden entegre etmek zorunda olmadığımız bir kadroya ihtiyacımız var.” sözleriyle 21 yaşındaki oyuncusunu gündeme getiren Alman teknik direktörün haklılık payı ne derecede var

Şöyle bir oyuncunun bu sezonki performansına göz attığımızda Rose’un tatminkar olmasını bekleyebiliriz ancak Haaland’ın sakatlık gerçeğini görmezlikten gelmek de haksızlık olur. Öyle ki 17 lig maçında 16 gol atmayı başaran bu inanılmaz yetenek 16 kez de sakatlık nedeniyle başta sarı siyahlıları sonra da tüm futbolseverleri kendinden mahrum bıraktı

Bu kayıp maçların 10’u da lig maçında gelince takımı adına da belki de şampiyonluk söylentilerinin sesini azaltan asıl etmen yüksek performansına grafiğine rağmen yaşadığı istikrarsızlık oldu. Bundesliga’nın yanı sıra takımının Şampiyonlar Ligi’nde 208 dakika forma giyebilen ve erken vedaya dur diyemeyen, sonrasında Avrupa Ligi’ndeki Rangers eşleşmesini tamamen kaçıran Haaland çok farklı yöne gidebilecek sezonda Dortmund’un kaderini farklı yöne tayin etti.

Haaland daha fazla lig maçına çıkabilseydi belki de her şey farklı olur, Mart’ın son günlerinde puan farkının liderle yalnızca 6 olduğu Bundesliga’da insanlar Bayern Münih’in şampiyonluğuna kesin gözle bakmayabilirdi. Üstelik son şampiyonluğun üstünden 10 sene önce geçtiği ve artık bu döngünün hem taraftar hem de yönetim katında maksimum limitlere dayandığı günlerde Haaland belki de çok sevildiği Signal Iduna Park tribünlerine birazlarda içlerde ukde bırakan bir veda yapacak gibi gözüküyor.
 

Etiketler : DortmundHaalandveda
Sıradaki Haber
Atletico Madrid, sezona yeni başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz