Detay

Ibrahimovic'in hayatından 10 ilginç kesit

27 Mayıs 2020 Çarşamba 09:31 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2020 Çarşamba 14:18

Futbol dünyasının en renkli ve en sıra dışı isimlerinin başında kuşkusuz Ibrahimovic gelir. İsveçli yıldız, çocukluğundan günümüze pek çok dikkat çeken olay yaşadı. İşte duyduğunuzda "Bunu ancak Ibrahimovic yapmıştır" diyeceğiniz 10 olay.

3 Ekim 1981 yılında dünyaya gelen, futbola Malmö altyapısında başlayan ardından Ajax'a transfer olmasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken ve Juventus, Inter, Milan, Barcelona, PSG, M. United gibi dünya devlerinin formasını terleten Zlatan Ibrahimovic'in çocukluğundan günümüze kadar gelinen süreçte yaptığı akıllara kazınan 10 ilginç olay

1- Bisiklet hırsızlığı

Futbol hayatına 6 yaşında başlayan oyun tarzıyla hemen kendini göstermeyi başaran Zlatan, Malmö altyapısında oynamaya başlar. Evinin bulunduğu Rosengard'dan Malmö'ye gitmek için ya otobüse binmesi ya da bisikletle o yolu gitmesi gerekmektedir. Zor bir çocukluk geçiren Zlatan ailesinin fakir olması nedeniyle bu duruma kendince bir çözüm bulur. Bisiklet çalmak! Kendisi de bu durumu, "Eğer futbolcu olmasaydım suçlu biri olurdum, Rosengard’ta gençliğimde bisiklet çalardım. Ama aynısını iki oğlum yapsa ağır şekilde cezalandırırım. Evet ben yaptım, çünkü bana göz kulak olan kimse yoktu." diye anlatmıştır.

2 - Antrenmanlarda kavga

Malmö altyapısında oynayan Zlatan'ın artık profesyonel futbolcu olması beklenirken yaptığı bir hata onu takımdan atılma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyordu. 17 yaşındayken bir takım arkadaşına antrenman sırasında kafa atınca olay ciddi şekilde büyür takım arkadaşının ailesi Zlatan'ın kulüpten atılması için imza toplamaya başlar. Ancak durum sonradan kulüp yetkililerinin devreye girmesiyle tatlıya bağlanır. Beklenen olmaz Zlatan kulüpte kalır.

3- Arsenal denemelerine çıkmadı: Zlatan seçmelere katılmaz

Henüz 16 - 17 yaşlarında Premier Lig'e giderek kariyerinde önemli bir sıçrama yapma fırsatı yakalayan Zlatan Arsenal'in deneme antrenmanlarına çıkmayı reddetmiştir. Bu durumu kendisi şöyle açıklıyor, 'Arsene Wenger beni 17 yaşındayken Arsenal'e denemeye çağırdı. Reddettim. Zlatan seçmelere katılmaz." Ne düşünüyordu? Zlatan'ın denenmeye ihtiyacı olduğunu mu? Ben o şeyleri 10 yaşındayken arkamda bıraktım!''

4- Etrafında komşu istemediği için çevresindeki evleri kiraladı

Paris Saint-Germain forması giyerken iki yıl boyunca gecelik faturası 3346 dolar olan bir otel dairesinde kalan Zlatan, daha sonra 44 bin 622 dolarlık aylık kirası olan bir eve çıktı, etrafında komşu istemediği için bitişiğindeki iki evi de kiraladı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Best player of the year. Best team of the year. Hard work pays off.

Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)'in paylaştığı bir gönderi ()

5- Otopark kapısının önüne aracını bıraktı

PSG forması giyerken antrenman sahasına yakın diye yürümeye üşendiğini söyleyerek aracını kulüp personellerinin otopark yerine bırakmaya başlayan yıldız futbolcu hakkında şikayet olduğunu öğrenince otomobilini giriş kapısının önüne bırakıp tüm araçların giriş çıkış yapmasını engellemiştir.

6- Guardiola ile kavga: Mourinho'yu kıskanıyorsun

Zaman zaman forma giydiği takımlarda teknik direktörlerle de sıkıntılar yaşayan Zlatan, Barcelona'da forma giyerken hocası Pep Guardiola ile arasında geçen konuşmaları şöyle anlatıyor. "Barcelona'dayken Guardiola kel kafasını kaşırken ona "Sen korkağım tekisin ve Mourinho'yu kıskanıyorsun. Cehennemin dibine git!" dedim. Onun yerinde olsam ben bunları söyledikten sonra telaşlanırdım."

7- Dünyanın en iyi takımında 11 Zlatan 

Sayısız kez kendisinden 'dünyanın en iyi oyuncusu' diye söz eden Ibra, aynı zamanda dünyanın en iyi takımının 11 Zlatan'dan oluşması gerektiği görüşünde. Hatta "Sadece teknik direktörün kim olacağına karar vermem lazım. O da belki Zlatan olur" demişliği var. 

8- Hayranları maçlarını izlesin diye Malmö'de meydan kiraladı

Zlatan arada kendi hayranlarını da düşünmeden geçemiyor. Bir keresinde Malmö ile Paris Saint-Germain Şampiyonlar Ligi grup maçını herkes izleyebilsin diye Malmö'de koskoca meydan kiraladı.

9- Avlanmak için kendisine ait bir ada satın aldı

Ibrahimovic, EURO2012'de ülkesinin yaşadığı hayal kırıklığını üzerinden atmak için kendine bir ada satın aldı. Stockholm'un batısında Lake Malaren gölü üzerinde bulunan adayı rahat avlanma alanı için tercih ettiği biliniyor. "Ben Zlatan İbrahimovic" adlı otobiyografisinde de avlanmaya duyduğu meraktan fazlaca bahseden yıldız oyuncu ve bu hobisinin kendisini çok rahatlattığını belirmişti. 

10- Kendi heykelinin açılışını yaptı 

Zlatan'ın doğup büyüdüğü yerde, Malmö'deki Stadiontorget Meydanı'na heykeli dikildi ve törenle açılışı yapıldı. Açılışta konuşan efsanevi golcü burada da egosundan gösterdi ve şu ifadeleri kullandı, "Nereye gidersem gideyim İsveç'i temsil ediyorum. New York'a giderseniz özgürlük heykeli, İsveç'e giderseniz Zlatan heykeli."

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Dortmund’un “Suriye doğumlu” geleceği: Mahmoud Dahoud
Yükleniyor lütfen bekleyiniz