Placeholder Broadage Row
Jannik Sinner bir ilke imza attı

Jannik Sinner, bu sezon rekor üstüne rekor kıran Novak Djokovic'i Torino'da muhteşem bir maçla geçti. İtalyan tenisçi, Dünya 1 numarasına karşı kariyerinin ilk zaferini elde etti.

3 saatten fazla süren zorlu mücadele, dünya 1 numarasına karşı kazanılan önemli zafer.

Torino'daki ATP Finallerinde bir ilke imza atan İtalyan tenisçi Jannik Sinner, Novak Djokovic'i kariyerinde ilk kez mağlup etti.

Jannik Sinner, maç sonunda şunları söyledi: "Bunun anlamı çok büyük, özellikle de gerçekten harika tenis oynadığım Torino'da. Djokovic'le aynı seviyede oynamanın bile ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz, bu yüzden burada kazanmak çok anlamlı. Mükemmel bir maç oldu."

Djokovic'ten 14 yaş küçük olan Sinner, bu zaferi ile sezonu domine eden Sırp raketi mağlup eden genç tenisçiler arasına katılmayı da başardı.

İtalyan tenisçi, Alcaraz ve Rune'un izinden giderek "yükselen yıldızlar kulübünün" üçüncü üyesi olarak unutulmayacak bir performans sergiledi.

Alcaraz, Temmuz ayında Wimbledon finalini kazanarak Djokovic'i yenen son oyuncu olurken, Rune ise Mayıs ayında İtalya Açık'ta kazanmıştı.

Dünya 1 numarasının ise bu konudaki yorumu oldukça dikkat çekici...

"Holger Rune, Carlos Alcaraz ve Jannik Sinner benimle oynadıklarında ekstra motive oluyorlar. bence bu normal, onlar da benim ulaştığım yere ulaşmak istiyorlar. bazı maçları kaybetmek normal ama mücadeleden, savaşçı ruhtan memnun olmalıyım"

Jannik Sinner, kazandığı bu zaferle, 24 Grand Slam Şampiyonluğu bulunan Sırp tenisçinin 19 maçlık galibiyet serisine de son verdi.

Daha önce Djokovic'le 3 kez karşılaşan 22 yaşındaki tenisçi mutlu sona ulaşmayı başaramamıştı.