Detay

"Kanatlanıp uçtuğun yerde bahtiyar ol"

05 Eylül 2020 Cumartesi 09:34 - Son Güncelleme 05 Eylül 2023 Salı 09:58  |  Kaynak : TRT SPOR

Türk futbolunun en acı kayıplarından biriydi Ediz, henüz 26 yaşındayken gözlerini yummuştu hayata. Vefatının 11. yılında Ediz Bahtiyaroğlu’nu saygı ve rahmetle anıyoruz.

Genç yaşında Eskişehirspor’un efsaneleri arasına giren Ediz Bahtiyaroğlu’nun vefatının üzerinden 11 yıl geçti.

“Kanatlanıp uçtuğun yerde, bahtiyar ol’’ sözleri bize bundan tam 11 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu’nu hatırlatıyor.

Ediz Bahtiyaroğlu, maddi imkansızlıklar içerisinde başladı tutkuyla bağlandığı futbola. 17 yaşına kadar Bursaspor’un PAF takımında forma giydi, Samet Aybaba, Ediz’in bonservisini alıp Ankaraspor’a transfer olmasını sağladı. Genç Ediz, Ankaraspor formasını Intertoto Kupası maçında ilk kez sırtına geçirdi. 1 yıl Keçiörengücü’ne kiralansa da sezon sonunda Aykut Kocaman tarafından Ankaraspor’un kamp kadrosuna dahil edildi.

Ediz, 2011-12 sezonunda Eskişehirspor’a transfer olmuş ve 10 maç takımının formasını giymişti. 30 Eylül 2006’da ilk 11’de çıktığı Sivasspor maçıyla çoktan takımın kadrosunun değişmezleri arasına girmişti bile.

Türk futbolunun en kara günlerinden biriydi 5 Eylül 2012. Futbola tutkuyla bağlanan Ediz Bahtiyaroğlu evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

En yakın arkadaşı olan Hürriyet Gücer onun yokluğunu ‘’Koca şehirde tek başına bıraktın beni Edizim. Bir kızım bir de oğlum vardı, oğlumu kaybettim. Mekanın cennet olsun sol yanım. Ben sensiz ne yaparım yalvarırım söyle yapayalnız’’ sözleriyle anlatmıştı.

Eski takım arkadaşları Hürriyet Gücer ve Alper Potuk’un Twitter üzerinde Ediz Bahtiyaroğlu ile ilgili yaptığı yazışma hala unutulmayanlar arasında...

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : edizFutbol
Sıradaki Haber
Portre: Florin Andone
Yükleniyor lütfen bekleyiniz