Detay

NBA'de "oruç" tartışması

04 Nisan 2022 Pazartesi 10:39 - Son Güncelleme 04 Nisan 2022 Pazartesi 11:20  |  Kaynak : TRT SPOR

Ramazan ayının başlaması ile NBA’de ilginç görüntüler yaşandı. Brooklyn Nets’in All-Star oyunsu Kyrie Irving’in maç sırasında benchte iftar yapması, normal sezonda son haftaya girilen NBA’deki oruç tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Ramazan ayının başlaması ile Amerikan ulusal basketbol ligi NBA’de ilginç görüntüler yaşandı. Geçtiğimiz yıl Müslüman olup oruç tuttuğunu duyuran Brooklyn Nets’in All-Star oyunsu Kyrie Irving’in bu yıl da Ramazanın ilk gününde oruç tuttuğu görüldü.

Irving kenarda iftarını açtı, maçı 31 sayı ile tamamladı

Kyrie Irving’in takımı Brooklyn Nets, Ramazanın ilk gününde Atlanta Hawks deplasmanındaydı. İftar saati maç saatine denk gelince Irving de benchte meyve salatası yiyerek iftarını açtı. Ancak Irving, henüz salatasını yemeye başlamışken oyuna çağrıldı ve apar topar maça döndü. Kyrie Irving, oruçlu başladığı maçı 31 sayı ile tamamladı.

NBA'de yeniden "oruç" tartışması

Kyrie Irving’in maç sırasında benchte iftar yapması, normal sezonda son haftaya girilen NBA’deki oruç tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

NBA takımları, 10 Nisan’da bitecek normal sezonun ardından artık play in ve play offlara hazırlanıyor. Mücadele seviyesinin çok yüksek olduğu bu maçlarda takımlar milyonlarca dolar maaş ödedikleri oyuncularından üst düzey performans bekliyor.

Portland Trail Blazers’ın Boşnak oyuncusu Yusuf Nurkiç, ve Boston Celtics’ten Jaylon Brown da geçen yıl oruç tuttuklarını açıklamışlardı. Kyrie Irving, Cumartesi günkü 31 sayı atarak orucun performansını etkilemediğini gösterdi. Jaylon Brown ise Boston Celtics’in Ramazan ayındaki ilk maçında 32 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Ancak Brown, oruç tutup tutmadığı konusunda bir açıklama henüz yapmadı.

Hakeem Olajuwon, oruçlu çıktığı 15 maçta 29 sayı ve 15 ribaund ortalaması tutturmuştu

NBA’de oruç-performans tartışmasının kuşkusuz en unutulmaz ismi 90’lı yıllarda Houston Rockets’da forma giyen Hakeem Olajuwon. Houston Rockets, Nijeryalı Hakeem Olajuwon’ı 1994-1995 Michael Jordan’ın bile önünde ilk sırada draft etmişti.

Rockets o sene şampiyonluğa oynuyor, Hakeem Olajuwon ise takımının şampiyonluk yolunda en kilit oyuncusuydu. Olanjuwon’un Ramazan ayı geldiğinde oruç tuttuğunu açıklaması ise beraberinde ciddi tartışmaları getirmişti. Ancak Hakeem Olajuwon, oruçlu çıktığı 15 maçta 29 sayı ve 15 ribaund ortalama tutturarak eleştirilerin haksız olduğunu ispatladı. Rockets o yıl NBA şampiyonu olurken Olajuwon da hem normal sezonu hem de finallerin MVP’si (en değerli oyuncu) seçildi.

Ramazan ayı 2036 yılına kadar NBA fikstürü ile kesişiyor.

Sıradaki Haber
NBA'de play-off ve play-in için büyük çekişme
Yükleniyor lütfen bekleyiniz