Detay

Red Bull fırtınası sürüyor

21 Mart 2023 Salı 15:51 - Son Güncelleme 21 Mart 2023 Salı 18:23  |  Kaynak : TRT SPOR

Formula 1'de sezonun ikinci yarışı Cidde'de koşuldu. Red Bull'un ilk iki sırayı elde ettiği yarış, Perez'in zaferi ve Verstappen'in müthiş tırmanışıyla son buldu.

Sezonun 2. yarışı için Suudi Arabistan’dayız.

Cidde GP başlarken bizleri antrenman seanslarında tanıdık bir senaryo karşılıyor. Geçtiğimiz yarışta olduğu gibi 3 antrenman seansında da ilk 3 sıra sadece kendi arasında değişiyor.

Max Verstappen – Sergio Perez – Fernando Alonso

Aston Martin’in iyi gidişatı yarış severler tarafından kabul görürken sıralama turlarında neler yapacakları ise merak konusu oluyor.

Günlerden Cumartesi, saatler 20.00’ı gösterdi ve pazar günü yarışta en ön sırada yer almak için pilotlar gaz pedalına yavaş yavaş basmaya başladı.

Gözlerin üzerinde olduğu Alonso spin atarken, Williams’lar Q1’de veda etti. Q2’de hiç beklenmedik bir olay yaşandı. Son dünya şampiyonu Max Verstappen aracında yaşadığı motor arızası sebebiyle sıralama turlarına veda ediyor ve böylelikle yarışa 15. sırada başlamak durumunda kalıyor. Hollandalı pilota eşlik eden iki ekip ise Alfa Romeo ve Haas takımları oluyor.

İlginç bir start olacağı kesin. Hollandalı şampiyonun önünde bu sefer çok iddialı ve güçlü isimler olacak.

Q3’e kalan 6 takım sonrası ilk 4 sırada 4 farklı takım bulunması yeşil ışıkların yanmasının ardından nelerin olacağını merak ettirmiyor değil.

Red Bull pilotu yine pole pozisyonunda yarışa başlarken o isim bu kez Sergio Perez oluyor. Bahreyn’de yarışı tamamlayamayan Leclerc 2. sırayı kazanmış olmasına rağmen aldığı grid cezası sebebi ile 10 basamak daha gerileyecek ve yarışa 12. sıradan başlayacak.

Tabii ki de yaşlı kurt Fernando Alonso, Formula 1 severleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Aston Martin pilotu sıralama turlarında 3. sırayı almış olsa da, Leclerc’in cezası sebebi ile ilk çizgiden start alacak.

Yarış severler için pazar gününün en güzel anı geldi ve kırmızı ışıklar birer birer söndü.

Startla beraber Alonso liderliği almış olsa da ilerleyen turlarda Perez yerini aldı. Tam da o sırada Alonso’nun yarışa başlarken yanlış yerde durduğu tespit edildi ve 5 saniye ceza aldı.

Yarış durağan bir şekilde devam ederken Stroll aracında yaşadığı problem ile güvenli alana gelmiş olsa da FIA güvenlik aracının girmesini uygun gördü ve önlerde bulunan pilotlar için avantaj doğmuş oldu. Özellikle Alonso hem 5 saniye cezasını çekerken hem de pit gerçekleştirmiş oldu ve podyum için iddiasını sürdürmeye devam etti.

15. sırada başlayan Max Verstappen yarışın yarısı tamamlanırken 2. sırayı yakaladı. 25. turu geride bırakırken yarışın ilk üç ismi son yarışın podyumunda bulunan isimlerden oluşmuş oldu.

Meksikalı pilot Sergio Perez kariyerinin 5. yarışını kazanırken, günün pilotu ise Max Verstappen oldu.

Yarışın geri kalanında puan tablosunda çok değişiklik olmadı ve 6 takım puan aldı. Şampiyona liderliği de en hızlı tur sayesinde Max Verstappen’de kalmış oldu. Verstappen küçük sorunlarla karşılaşmış olsa da yarışı 2. sırada tamamlarken, Alonso ise yarış sonunda büyük bir şok yaşadı. 5 saniye cezasını doğru çekmediği için 10 saniye daha ceza alan tecrübeli pilot, podyuma çıkmasına rağmen 3. sırayı Russell’a bırakmak durumunda kaldı. Tam gecenin sonlarına gelmişken, yapılan açıklama sonrası, Alonso’nun sırası geri verildi ve kariyerinin 100. podyumuna bu şekilde ulaşmış oldu.

“Mercedes’lerin umudu bir başka bahara kaldı.” diyerek bir sonraki yarış için kıta değiştiriyoruz. Avustralya’da Türkiye saati ile erken saatlerde bir yarış bizi bekliyor olacak.
 

Sıradaki Haber
Bahreyn GP'den geriye kalanlar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz