Detay

Sambacıların “Yeni Neymar”ı

28 Nisan 2020 Salı 21:30 - Son Güncelleme 22 Mayıs 2023 Pazartesi 12:12  |  Kaynak : TRT SPOR

Futbol kariyerinde başarı sağlayamayan bir babanın, futbolculuk hayallerini gerçekleştirmek üzere yetiştirdiği bir yıldız Rodrygo Silva de Goes... Sambacıların, "yeni Neymar" olarak nitelendirdiği Real Madridli Rodrygo'nun hikayesi...

Aklı futbola yettiği günden beri Robinho’nun adımlarını takip eden, henüz 16 yaşında Santos’ta rekorlar kıran Brezilyalı, artık yeteneklerini dünyaya “Los Galacticos”ta sergiliyor. Futbol Günlükleri'nde bugün Sambacıların “yeni Neymar” olarak nitelendirdiği Rodrygo’nun hikâyesi var…



9 Ocak 2001’de, Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde dünyaya geldi Rodrygo Silva de Goes… Kazancını spordan sağlayan orta sınıf bir ailenin ferdi olarak büyüdü. Babası Eric Batista, evini geçindirmek için yeteri kadar para kazanamayan bir futbolcuydu. Kariyerinde başarı sağlayamayacağını anlayan Eric, futbol hayallerini oğlu Rodrygo ile gerçekleştirmenin yollarını aramaya başladı.

Real Madrid hayranı olan baba Eric, oğluna o dönem “Los Galacticos” forması giyen Brezilyalı Robinho’yu izleterek, onun becerilerini, kariyer yolunu adeta zihnine yerleştirmeye çalıştı.

Robinho’nun izinde…

Brezilyalı Rodrygo, henüz 9 yaşında dünya futboluna birçok yıldız kazandırmış olan Santos kulübünün seçmelerine davet edildi. Antrenörlere başarılı olacağının sinyallerini veren Rodrygo, Santos akademisine kabul edildi.

Ailesi, ‘Rodri’nin kulübün futsal ekibinde yer alması konusunda ısrarcı oldu. Çünkü bu, Real Madrid başta olmak üzere dünyanın dev kulüplerinde forma giyen ve son iki yıldır Türkiye'de top koşturan Brezilyalı Robson de Souza kısaca Robinho’nun da kariyer yoluydu... 

Çocuk yaşta büyüklerle oynadı

Rodrygo, 10 yaşına geldiğinde kendisinden büyüklerle futbol oynamaya başladı. Adam eksiltme özelliği, oyun görüşü, driplingi, gol becerisi… Kısacası yeteneğiyle daha o yaşlarda göze çarpıyordu. Sürekli olarak gelişim göstermeye devam etti. Formasını terlettiği Santos’un genç takımında kaptanlığa kadar yükseldi.

Ödüller, rekorlar ve ilk profesyonel sözleşme…

Her geçen gün futbolunun üzerine koymaya devam eden “adam olacak çocuk” 16 yaşına basmıştı. Sao Paulo’yu çalıştıran Brezilyalı teknik adam Dorival Junior onu A takıma alınmasını istedi. Bu davet, genç yıldız adayının aynı zamanda ilk profesyonel imzasıydı…

Takvimler Mart 2018’i gösterirken Rodrygo, “Copa Libertadores’te forma giyen en genç Santoslu” olarak tarihe geçti. Sadece iki hafta sonra aynı turnuvada ilk golünü attı. Bu kez de “Libertadores tarihinde gol atan en genç Brezilyalı” apoletine sahip oldu. Rodri ülkesinde yaptıklarıyla, her yıl Brezilya 1. Futbol Ligi’nin adıyla düzenlenen ‘Campeonato Paulista’da “En İyiler Ödülü”ne layık görüldü.

Real Madrid’in kapıları onun için aralanıyor

Rodrygo’nun ünü Brezilya sınırlarını aşmış, dünyaya yayılmıştı… Onu artık Santos’ta tutmak neredeyse imkânsıza yakındı… Kariyer basamaklarını bir hayli hızlı çıkan Brezilyalı için Real Madrid söylentileri ayyuka çıkmaya başlamıştı bile… Babasının hayali olan Robinho’nun kariyer yolunu yürüyordu adeta genç Rodrygo… Öyle benziyordu ki hikâyeler, tıpkı Santos altyapısından yetişip çok geçmeden Real Madrid’e transfer olan Robinho gibi Rodrygo da İspanyol devinin dikkatini çekmeyi başarmıştı.

“Los Galacticos”lu olmaya 1 yıl kala…

Rodrygo için belki de hayatının dönüm noktalarından biri olacak o an gelmişti. Real Madrid’in gözlemcileri raporunu tamamlamış, Rodrygo’nun transferi için girişimlere başlanmıştı. İspanyol ekibinin yöneticileri 17 yaşındaki Rodrygo için 45 milyon euro karşılığında Santos kulübüyle anlaşmaya vardı. Ancak bu anlaşma, 1 yıl sonrası için yapılmıştı. Dolayısıyla Rodrygo’nun Real Madrid forması giymek için 1 yıla daha ihtiyacı vardı.

Brezilyalı yıldız adayı o dönem şunları söylemişti:

“Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Madrid’e gidecek olmak beni motive ediyor. Kulübün büyüklüğü benim için korkutucu ama bu iyi bir korku… Daha fazla motive oluyorum. Duydukları güveni göstermek bana kalıyor.”

Rodrygo, kendisini 5 yıllığına İspanyol devine bağlayan sözleşmeye imza atarken hayallerinin gerçekleştiğini belirterek, “Bu bir rüya. Dünyadaki tüm çocukların gerçekleşmesini istediği bir rüya. Burada olduğum için çok mutluyum. Transferimden sonra Vinicius ile sürekli görüştüm. Burada rekabet ortamı çok güçlü. Kulübün talebi doğrultusunda A takımda ya da Castilla’da oynayacağım. Çok heyecanlıyım” ifadelerini kullanıyordu.

Kulüp Rodrygo’nun ilk olarak, Real Madrid B takımı olarak bilinen ‘Castilla’ya katılmasına karar verdi. Eflatun-beyazlıların B takımını yine bir Real Madrid efsanesi olan İspanyol teknik adam Raul Gonzalez çalıştırıyordu. O sıralar Real Madrid’de teknik direktör değişimi söz konusuydu. Takımın başına, Santiago Solari’nin yerine yine tanıdık bir isim olan Fransız teknik direktör Zinedine Zidane getirilmişti.

“Zidane’ı ilk gördüğümde titredim”

Transferinin ardından Eflatun-beyazlı kulübe ilk gelişiyle ilgili Brezilya basınına konuşan genç yetenek, teknik patronunu ile ilk karşılaşmasını, "Zidane'ı önce tanımıyordum çünkü ben geldiğimde o henüz kulübe geri dönmemişti. Sonra onunla karşılaştım ve titremeye başladım” sözleriyle ifade etti. 

Zidane’ın başından beri kendisine iyi davrandğını dile getiren Rodrygo, “Ondan çok şey öğrendim. Sezon başında sakatlanmıştım ve depresyona girmiştim. Ancak o her gün sağlık bölümüne gelip beni motive etti. Bu aklımı toplamam ve sakatlık sürecini atlatmam açısından çok önemliydi. Zaten sonra da daha güçlü oldum" ifadelerini kullandı.

Real formasıyla ilk maçında frikik golü

Dünya futbolunun en prestijli hazırlık turnuvalarından biri olan Uluslararası Şampiyonlar Kupası’nda Real Madrid, Bayern Münih ile karşı karşıya geldi. Rodrygo maçın ikinci yarısının hemen başında Isco’nun yerine oyuna dâhil oldu.

Brezilyalı oyuncu, 87. Dakikada İspanyol ekibinin kazandığı serbest vuruşta topun başına geçti ve şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Böylelikle genç yıldız adayı, eflatun-beyazlı formayla ilk golünü kaydetmiş oldu.

Sambacı meşin yuvarlağın başına geçmeden önce yaşananları şu sözlerle dile getiriyor; “Santos’ta oynarken de frikikleri ben kullanıyordum. Bu yüzden atışı kullanmak için topu ben istedim.”

Şampiyonlar Ligi’nde “hat-trick” ile tarihe geçti

Bu sezon Devler Ligi A Grubu’nda mücadele eden Real Madrid, 4. hafta maçında temsilcimiz Galatasaray ile karşı karşıya geldi. İspanyol devinin, sarı-kırmızılıları 6-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından spot ışıkları Rodrygo’nun üzerine çevrilmişti.

Dünya basını ondan övgüyle bahsediyor, manşetleri onun ismi süslüyordu. Genç yetenek, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçında yaptığı "hat-trick" ile tarihe geçmeyi başarmıştı. O artık, Devler Ligi'nin gol atan en genç Brezilyalı futbolcusuydu…

“Galatasaray maçında ona aşık oldum”

Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Tite, Rodrygo’yu Galatasaray maçında izlediğini ve çok beğenerek kadroya aldığını açıkladı.

Rodrygo ile ilk kez Brezilya Milli Takımı’nda yüz yüze geldiğini söyleyen Tite, “Buna inanmayacaksınız belki ama daha ön ce onunla oturup konuşmamıştım. Onu Galatasaray’a karşı attığı ilk golü gördüm. O maçta Rodrygo’ya aşık oldum, harika bir yetenek” dedi.

Hayranı olduğu Neymar’a rakip oldu

Rodrygo, yıllar önce Santos altyapısında oynarken Neymar Junior da A takımda forma giyiyordu. Neymar, o dönem Brezilyalı çocukların rol model aldığı yıldızlardan biriydi. Futbola ilgi duyan çocuklar onun gibi yıldız olmanın hayallerini kuruyordu. Rodrygo da o çocuklardan biriydi… 

Kulüpte düzenlenen bir basın toplantısı öncesinde Neymar’ı görmüş, fotoğraf çektirmek için yanına gitmişti. Neymar da onu kırmamış, ortaya bu fotoğraf karesi çıkmıştı.

Neymar ise yanındaki küçük çocuğun birkaç yıl sonra otoriteler tarafından “yeni Neymar” olarak nitelendirileceğinden habersizdi… Ve tabii ki bir Şampiyonlar Ligi maçında kendisine rakip olacağından da... Devler arenasında 5. hafta müsabakaları oynanırken, Real Madrid ile Paris Saint Germain’in karşılaştığı maç iki ‘Sambacı’yı yeniden buluşturdu. Fakat bu kez farklı formalarla ve birbirine rakip olarak…

18 yaşındaki Rodrygo'nun, bundan sonraki kariyerinde futbol dünyasında adından çokça söz ettirmesi bekleniyor.

UFUK KAPLAN | TRT SPOR

Sıradaki Haber
Efsanenin geri dönüşü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz