Detay

Sarı kırmızıya adanmış hayat

17 Mayıs 2019 Cuma 10:30 - Son Güncelleme 22 Temmuz 2019 Pazartesi 10:51

Yüzükleri,ayakkabıları ve montunun arkasına kendi elleriyle işlediği dört yıldız. Hayatını sarı kırmızıya adayan Setrak Yelegen, her gün çorabına kadar sarı kırmızı giyinerek işe gidiyor.İşini çok seviyor çünkü orada da her yer sarı kırmızı


Setrak Yelegen 71 yaşında, hayatını sarı kırmızı renklere adamış biri. 

Kayseri'de doğan Yelegen, çocukken renkleri sarı kırmızı olan Erciyesspor'u tutuyordu. 1966'da yani 7 yaşında İstanbul'a taşınması gerekti ve arkadaşlarına sordu: "İstanbul'da hangi takımın renkleri sarı kırmızı?" Gelen cevaplar üzerine Galatasaray'ın yolundan yürümeye başladı, çok sevdi, hayatını adadı. 

Onu geçen hafta İstanbul'da metroda gördüğümüzde yine çorabından şapkasına tişörtünden montuna kadar sarı kırmızıydı. Montunun arkasına kendi elleriyle işlediği 'dört yıldız' ve pantolonun bir bacağına 'Galata' diğer bacağına ise 'Saray' işlemeleriyle işine gidiyordu. 



İki sene önce Setrak Yelegen'in Galatasaray aşkı sosyal medyada yankılandığında Galatasaray Kulübü çağrılara kulak vererek ona iş vermiş ve GS Store Beyoğlu Şubesi'nde görevlendirmişti. 

Setrak Yelegen şimdilerde hayatının en güzel dönemlerini yaşıyor. Her gün sarı kırmızı giyinip gittiği işinde yine sarı kırmızı formaların, ürünlerin içinde çalışıyor. 



Uğruna koreografi yapıldı

O dönemde Galatasaray'ın Lazio maçında TT Arena'da Setrak Yelegen için bir koreografi yapıldı. 

'Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Gerçekten beni inanılmaz mutlu ettiler, onore ettiler" diyen Yelegen "Ben nasıl ülkeme kazasız, terörsüz, bolluk içinde, kimseye muhtaç olmadan geçireceğimiz bir yıl için Allah’a dua ediyorsam, Galatasaray için de şampiyonlukların, kupaların, başarıların gelmesi için dua ediyorum" diyor. 

HABER: SERHAN SEVİN - AHMET SİVASLI
KAMERA: SERHAN SEVİN - UMUT ÖZAÇAR
KURGU: CİHAN KARAAHMETOĞLU

Sıradaki Haber
Karşınızda "Japon Messi" Takefusa Kubo
Yükleniyor lütfen bekleyiniz