Detay

Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

08 Ocak 2024 Pazartesi 12:28 - Son Güncelleme 08 Ocak 2024 Pazartesi 12:42  |  Kaynak : TRT SPOR

Her futbolseverin aklına zaman zaman şu soru gelir; "Bu futbolcu bizim takımda olsaydı ne olurdu?" Bu soruya cevap olabilecek öyle futbolcular var ki, üstün performanslarıyla seçiminizi zorlaştırıyor... Oğulcan Kaya yazdı...

Buna en iyi örnek hiç kuşku yok ki Muhammed Salah. Liverpool’a ayak bastığı andan itibaren adeta takımın kaderini değiştiren Mısırlı, yeteneklerini, her sene yükselen performansıyla harmanlayıp, dünya çapında bir yıldıza dönüştü. Sağında ve solundaki oyuncular değişse de, kendi çizgisini sürekli yukarıya taşıyan Salah, bu sezon oynadığı 27 maçta 26 gole doğrudan katkı yaptı bile.

Gol makinesi: Haaland

Gol demişken, Erling Haaland'ı bu listeye almazsak olmaz. Zira Borussia Dortmund’da yaptıklarıyla herkesin, kariyerinde nereye kadar gidebileceğini merakla beklediği Norveçli golcü, gol atma konusundaki mahareti dışında, ön alanda yaptığı durmakbilmez baskısıyla ve takımının en zor anlarında gösterdiği reaksiyonlarla adından ettirmeye devam ediyor. Henüz 23 yaşında olmasına rağmen, kariyer basamaklarını üçer beşer çıkan Haaland, bu sezon sakatlıklarla boğuşsa da, çıktığı 22 maçta 24 gole imzasını bıraktı.

Mbappe’siz liste olmaz

Nasıl Messi denince akla Ronaldo ile olan rekabeti geliyorsa, artık Haaland denince de akıllara istemsizce Mbappe geliyor. Son 3 sezondur 50 üzeri gol katkısı vererek gerçek dışı bir performans ortaya koyan genç Fransız, istikrarı ve özverisiyle ön planda olmaya devam ediyor. Messi ve Neymar’ın takımdan ayrılmasıyla birlikte takımın tek lideri konumuna gelen Mbappe bakalım bayrağı ne kadar ileri taşıyabilecek?

Real Madrid’in yeni yıldızı: Bellingham

Gelelim orta saha olmasına rağmen bir gol makinesine dönüşen Jude Bellingham'a… Borussia Dortmund’daki gösterişli yükselişinin ardından 103 milyon avro gibi astronomik bir bonservise Real Madrid'e geçen Bellingham, forvetsiz kalan takımına can suyu olmaya devam ediyor. Öyle ki ligde 13 golle krallık yarışında zirvede yer alıyor. Ülkesi İngiltere’nin de kupa umudu haline gelen Bellingham, bu performansını devam ettirdiği takdirde adından daha çok söz ettireceğe benziyor.

Orta sahanın bel kemiği: Rodri

Son dönemde modası geçen ancak eksikliğinde de tüm takımların sorun yaşadığı bölge 6 numara. bu bölgenin de son dönemdeki en büyük sanatçısı kuşkusuz Rodri. Öyle ki Manchester City’nin, resmi maçlarda aldığı 4 mağlubiyetinde de Rodri kadroda değildi. Savunmadaki kusursuz oyununun yanında, iki sezondur kritik anlarda attığı gollerle takımının kurtarıcısı haline geldi. Sorumluluk bilincinin vücut bulmuş hali olan Rodri, dünya futboluna damga vurmaya devam edecek gibi görünüyor.

Performanslarıyla futbolun en çok konuşulan isimleri, işlerini yapmaya devam ederken, bizler hayal kurmaya devam ediyoruz. Peki siz, hangi futbolcuyu takımınızda görmek isterdiniz? 

Sıradaki Haber
''İyi basketbol, iyi oyuncularla oynanır''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz