Diğer Sporlar

Buz hokeyinde İstiklal Marşı krizi!

15 Aralık 2019 Pazar 19:19 - Son Güncelleme 15 Aralık 2019 Pazar 19:27

Hırvatistan’ın Sisak şehrinde yapılan 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları Ön Eleme Grubu müsabakalarında bugün bir skandal yaşandı. Seremonide İstiklal Marşı yarıda kesildi ve müzik çaldı. Marşı milli sporcular bağırarak tamamladı.

A Milli Buz Hokeyi Takımı'nın Bulgaristan karşısında elde ettiği 4-1’lik galibiyetin ardından yapılan seremonide İstiklal Marşı yarıda kesildi ve müzik çaldı. Marşın yarıda kesilmesinin ardından milli sporcular bağırarak İstiklal Marşı'nı tamamladı.

Skandal olayın ardından Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “A Milli Takımımızın 4-1 üstünlüğü ile sona eren karşılaşma sonrası yapılan seremonide İstiklal Marşımızın ortasında müzik çaldı ve marşımızı sporcularımız tamamladı. Bu manidar teknik aksaklıkların ilk olmadığının altını çizmek istiyorum. Daha önce de temsilcimiz Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübünün İsrail temsilcisi HC Bat Yam karşısında elde ettiği galibiyet sonrasında aynı problemi yaşamıştık. İstiklal Marşımıza, sporcularımıza ve ülkemize yapılan bu terbiyesizliği kınıyorum! Her zaman söylediğimiz gibi; gücümüz yenmeye, sesimiz Marşımızı dinletmeye yeter” dedi.

Kaynak: DHA

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz