Diğer Sporlar

Olimpiyat meşalesi uzayda

09 Kasım 2013 Cumartesi 18:30 - Son Güncelleme 09 Kasım 2013 Cumartesi 18:32

Kış Olimpiyatı meşalesi uzayda taşındı.

Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek Kış Olimpiyatı'nın meşalesi tarihte ilk kez uzay boşluğunda taşındı.

Soçi 2014 Kış Olimpiyatları'nın meşalesi 7 Ekim'de özel olimpiyat logolarıyla süslenmiş uzay aracıyla Kazakistan'ın Baykonur uzay üssünden 3 astronotun eşliğinde uzaya fırlatılmıştı. Hazırlıklarını tamamlayan Oleg Kotov ile Sergey Ryazanskiy meşaleyi Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (UUİ) uzay boşluğuna çıkartarak yürüyüş gerçekleştirdi. Astronotlar uzay boşluğunda meşaleyi elden ele vererek yer yüzünde olduğu gibi yürüyüşü devam ettirdiler.

MEŞALE PAZARTESİ DÖNECEK

Meşale pazartesi günü de 2 astronotla birlikte tekrar dünyaya dönecek.

Atlanta 1996 Yaz Olimpiyatları'nda, Amerikan uzay aracı Atlantis'le benzer şekilde olimpiyat meşalesi uzaya götürülmüş, ancak uzay yürüyüşüne çıkarılmamıştı.

Rusya'nın başkenti Moskova'dan Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 7 Ekim'de başlattığı meşale turu, uçak, tren, otomobil, at arabası, geyiklerin çektiği kızaklarla 130 ayrı şehir ve kasabaya ulaşacak. 14 bin kişinin taşıyacağı meşale 65 bin kilometre mesafe katedecek.

Kuzey Kutbu'na götürülen meşale ay sonunda dünyanın en derin gölü Baykal'ın dibine de indirilecek. Olimpiyat meşalesinin Rusya ve Avrupa'nın 5 bin 642 metredeki en yüksek dağı Elbrus'un zirvesine de çıkarılması planlanıyor.

Soçi'de 7 Şubat'ta başlayacak oyunlar 23 Şubat'ta sona erecek.
 

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz