Diğer Sporlar

Tokyo 2020'nin hayal kırıklığı: Simone Biles

03 Ağustos 2021 Salı 19:27 - Son Güncelleme 03 Ağustos 2021 Salı 19:44  |  Kaynak : TRT SPOR

Bazı sporcular, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda hayal kırıklığı yaşattı. Ünlü cimnastikçi Simone Biles da onlardan biri. Zihinsel sorunları nedeniyle 4 finale çıkamayan Biles, sadece denge aleti finalinde yarıştı.

Simone Biles, gelmiş geçmiş en iyi cimnastikçilerden biri olarak gösteriliyor. Dördü altın biri bronz olmak üzere Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalyalara ambargo koyan cimnastiğin genç yıldızı için, Tokyo Olimpityat Oyunları'nda işler istediği gibi gitmedi.

Büyük umutlarla geldiği Tokyo Olimpiyat Oyunları hem onun, hem Amerika Birleşik Devletleri, hem de sporseverler için şok etkisi yarattı.

Biles ilk olarak takım finalini yarıda bırakarak çekilme kararı aldı. Amerika Birleşik Devletleri Cimnastik Federasyonu, çekilmesinin sebebini sakatlık olarak açıkladı, ancak Biles mental sağlığındaki bozulmayı işaret etti.

Simone Biles aynı gerekçeyle artistik cimnastikte 4 finale daha çıkmadı. Genel tasnif, atlama masası, asimetrik bar ve yer aleti finallerine katılmayan 24 yaşındaki sporcu, denge aletinde yarıştı.

Biles, yarışmayı üçüncü tamamladı ve bronz madalya kazandı.

TRT SPOR'a konuştu: "İlk önce kendi üzerimde çalışmalıyım"

TRT SPOR'a konuşan Simone Biles, cimnastiği bırakmayacağının sinyalini verdi.

Biles, "Şu anda kendimi biraz iyi hissediyorum. Eve gidip çalışmam gereken bir sürü şey var. O yüzden heyecanlıyım. Tabi ilk olarak hem fiziksel hem mental sağlığımı düşünmek zorundayım. Bu madalyalardan daha önemli. Şu anda bence ilk önce kendi üzerimde çalışmalıyım. İkinci önceliğim ise Gold Over Amerika Tur yarışları olacak" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz