Diğer Sporlar

Uğur Erdener'den bir ilk

07 Şubat 2014 Cuma 11:45 - Son Güncelleme 07 Şubat 2014 Cuma 12:56

IOC İcra Kurulu üyeliğine seçilen Erdener, bu görev gelen ilk Türk oldu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu üyesi oldu. Erdener, kendisine verilen bu yeni görevle ilgili, "Hem kendi adıma hem ülkem adına son derece gururluyum" dedi.

IOC Başkanı Thomas Bach yönetiminde Soçi'de düzenlenen genel kurul toplantısında, icra kurulu üyeliği görevi için yapılan oylamada, 51 oy toplayan Erdener, 42 oyda kalan Kanadalı Dick Pound'u geride bıraktı.

2008 yılından beri IOC üyesi olarak görev yapan Erdener, IOC İcra Kurulu'nda yer alan ilk Türk spor adamı oldu.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı olarak 1983-2008 yılları arasında görev alan Uğur Erdener, 2005 yılından bu yana Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanlığı görevini yürütüyor. Erdener, 2011 yılından bu yana ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanlığı görevinde bulunuyor.

"Hem kendi adıma hem ülkem adına son derece gururluyum"

Bu arada Erdener, kendisine verilen bu yeni görevle ilgili, AA'ya konuştu.

İlk kez bir Türk spor adamının böyle bir göreve seçilmiş olmasından da mutluluk duyduğunu kaydeden Erdener, "Hem kendi adıma hem ülkem adına son derece gururluyum. Sporun en üst seviyesindeki bir göreve seçilmiş olmaktan mutluluk duyuyorum. Sonuçta bir spor adamı olarak oraya seçildim, ülke açısından da çok önemli. İlk kez Türkiye'den bir spor adamı bu göreve seçiliyor. Bu da benim açımdan işin bir başka gurur verici yanı" ifadelerini kullandı.

Bu yeni göreviyle sorumlulukların da arttığını kaydeden Prof. Dr. Erdener, "Böylece sorumluluklar da artıyor gereklerini de yerine getirmek lazım. Elimizden gelen tüm çabayı göstererek en iyi şekilde görev yapmak istiyorum" dedi.

"Ortak dileğimiz başarı..."

Prof. Dr. Erdener, Soçi'deki 22. Kış Olimpiyat Oyunları öncesi Türkiye adına yaşanan bu önemli gelişmenin, oyunlarda mücadele edecek sporcuların elde edecekleri başarılarla devam etmesi temennisinde bulundu.

Erdener, "Gönlüm sporcularımızın burada başarılı olmasını arzu eder. Kabul etmemiz gerekiyor ki çok az sayıda sporcumuz var. 6 sporcuyla katılıyoruz. Çok zor dallarda yarışacaklar, güçlü rakipleri var. Bizimde kış sporlarında daha fazla çalışmaya ve deneyime ihtiyacımız var. Ümit ediyorum ve diliyorum sporcularımız ellerinden gelen en iyi çabayı gösterip dereceye girecekler. Ortak dileğimiz budur" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada IOC Genel Kurulu, 23 Şubat Pazar günü sporcuların IOC üyeliğine kabulü konusunda yeniden toplanacak.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Çek gönder yayınlansın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz