Diğer Sporlar

7. günde 7 dalda madalyalar sahiplerini buldu

15 Şubat 2018 Perşembe 18:00 - Son Güncelleme 16 Şubat 2018 Cuma 01:29

Güney Kore'de düzenlenen PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda heyecan devam ediyor. 7. günde 7 dalda madalyalar sahiplerini buldu.

Erkekler snowboard kros yarışında Pierre Vaultier, mutlu sona ulaştı. Fransız sporcu üst üste ikinci kez olimpiyat altınına uzandı. Avustralyalı Jarryd Hughes ikinci, İspanyol Regino Hernandez de üçüncü basamakta kendine yer buldu.

Kadınlar Alp disiplini büyük slalomda Birleşik Amerikalı Mikaela Shiffrin, 2 dakika 20 saniye 02'lik derecesi ile altın madalya kazandı. Shiffrin'i, Norveçli Ragnhild Mowinckel ve İtalyan Federica Brignone takip etti.

Milli sporcu Özlem Çarıkçıoğlu ise 57'nci oldu. Erkekler Alp disiplini iniş kategorisinde 35 yaşındaki Aksel Svindal, 1 dakika 40 saniye 25'lik derecesi ile kürsünün ilk basamağına çıktı.

Norveçli sporcu, tarihin en yaşlı alp disiplini şampiyonu oldu. Svindal'ın vatandaşı Kjetil Jansrud gümüş, İsviçreli Beat Feuz de bronz madalya aldı.

Çiftler artistik buz pateninde Almanya, 66 yıllık altın madalya hasretine son verdi. Aljona Savchenko ve Bruno Massot ikilisi zirvede yer alarak tarihe geçti..

Çinli sporcular Wenjing Sui ve Cong Han gümüş, Kanadalı Meagan Duhamel - Eric Radford çifti de bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar kayaklı koşu 10 kilometre serbest yarışında altın madalyayı 25 dakika 5'lik derecesi ile Norveçli Ragnhild Haga kazandı. İsveç'ten Charlotte Kalla gümüş madalyanın sahibi olurken, Norveç'ten Marit Bjoergen ile Fin Krista Parmakoski de üçüncülüğü paylaştı. 

Kayaklı koşu 10 kilometre serbestte piste çıkan mili sporcu Ayşenur Duman ise 33 dakika 6 saniye 4'lük zamanıyla 86'ncı sırada yer aldı.

Kadınlar biatlon 15 bin metre bireysel yarışında 41 dakika 7 saniye 2'lik derece İsveçli Hanna Oeberg'e altın madalya kazandırdı.

Erkekler 20 bin metre bireyselde ise 48 dakika 3 saniye 8'lik zaman Norveçli Johannes Thingnes Boe'yi kürsünün ilk basamağına çıkardı..

Çiftler kızak finalinde Tobias Wendl - Tobias Arlt ikilisi Almanya'ya altın madalya kazandırdı. Kanada gümüş, Avusturya ise bronz madalya kazandı.

Sürat pateni erkekler 10 bin metrede Kanadalı Ted-Jan Bloeben 12 dakika 39 saniye 77'lik derecesi ile altın madalyaya uzandı.

Başarı kürsüsünün ikinci basamağına Hollandalı Jorrit Bergsma, üçüncü basamağına ise İtalyan Nicola Tumolero çıktı.

Almanya; 9 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya ile Kış Olimpiyatları'nda genel sıralamada zirvede yer alıyor.
Norveç ikinci, Hollanda ise üçüncü sırada... 

Sıradaki Haber
Kızakta zafer Almanya'nın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz