Diğer Sporlar

Amasya Üniversitesi namağlup Türkiye şampiyonu oldu

25 Nisan 2024 Perşembe 11:43 - Son Güncelleme 25 Nisan 2024 Perşembe 12:03  |  Kaynak : AA

Ayak Tenisi Süper liginde mücadele eden Amasya Üniversitesi 6 rakibini namağlup yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

9 takımdan oluşan 2 grupta birinci ve ikinciler çapraz eşleşmeyle karşı karşıya geldi.

Şampiyonaya erkeklerde Amasya Üniversitesi, İstanbul Rumeli Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, MEF Üniversitesi ve Fenerbahçe Üniversitesi katıldı.

20-23 Nisan’da Kütahya’da yapılan Üniversitelerarası Ayak Tenisi Türkiye şampiyonasında Amasya Üniversitesi üçlü erkek ayak tenisi takımı 6 takımı yenerek Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. 

 Sporcuların antrenmanlarını ziyaret eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Bundan dolayı öncelikle çok mutluyuz. Üniversiteler arası, Türkiye Üniversiteler arası ayak tenisinde birinci olmak erkeklerde bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bundan dolayı hem hocamızı hem de öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Biz üniversite olarak başta spor faaliyetleri olmak üzere faaliyet gösteren öğrencilerimizi bu kabiliyetleri yönünde destekliyoruz. Hem altyapı oluşturuyoruz hem de altyapı oluşturduktan sonra özellikle bu tip bizi, ülkemizi temsil noktasında onlara her türlü desteği biz sağlayacağız.” dedi. 

Daha önce bu çocukların okul takımında futbol oynadığını söyleyen Amasya Üniversitesi Ayak Tenisi Takımı antrenörü ve öğretim görevlisi Ali Galip Yücel, “Bunların içinden yetenekli olanları, milli olabileceklerine inandığımız sporcuları, 6 sporcuyu tespit edip bu yarışmalara katılmıştık. Onlar da bizi mahcup etmediler. Yetenekli gördüğümüz sporcularımız, yeteneklerini daha üst seviyeye taşıdılar ve bu şekilde de futboldan ayak tenisine Türkiye şampiyonluğu geldi ve milli takıma kadar yükselme başarısı göstermiş oldular." ifadelerini kullandı. 

Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyan Amasya Üniversitesi Ayak Takımı sporcusu Serdar Demir ise “9 takım arasında Süper Lig'de ayak tenisi maçlarımızı oynadık. Grup maçlarında da 4 takım vardı. 3 maç yaparak grup maçlarını 2-0’lık setlerle tüm maçları kazanarak yarı finale çıkmaya hak kazandık. Yarı finaldeki rakibimiz Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki öğrencilerimiz milli takım sporcularıydı. Milli Takım sporcularıyla güzel bir maç oldu, başa baş geçti ve setleri yine 2-0 kazandık. Son maçta da ev sahibi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile oynadık. Onları da 2-0 yenerek Türkiye Şampiyonu olduk.” dedi.

Amasya Üniversitesi erkek Ayak Tenisi takımı Türkiye şampiyonu olmasının ardından Avrupa ve Dünya şampiyonalarına hazırlanıyor.

Seneye Amasya Üniversitesi Vakfı kurularak sporda ve sanatta başarılı olan öğrenciler üniversite tarafından bu burslarla da desteklenecek. 

Sıradaki Haber
Yaraman'dan gümüş, Öztürk'ten bronz madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz