Diğer Sporlar

Ankara'da "Büyük Adımlar" heyecanı

22 Ocak 2014 Çarşamba 17:40 - Son Güncelleme 22 Ocak 2014 Çarşamba 19:48

Proje kapsamında bu kez Kerem Tunçeri ile Gülden Kayalar öğrencilerle buluştu.

Türk Telekom forması giyen milli basketbolu Kerem Tunçeri ve Eczacıbaşı VitrA'da oynayan voleybolcu Gülden Kayalar, lise öğrencileriyle panelde buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Büyük Adımlar Projesi" kapsamında "Hayallerin Tecrübeyle Buluşması" konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Tunçeri ve Kayalar katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da panelin son bölümünde yer aldı.

"Hayalleriniz hep üst noktada olsun" 

Kayalar, bakanlığın konferans salonundaki panelde yaptığı konuşmada, küçük yaşta hayal ettiği sporcuların yerinde olduğu için kendisini çok şanslı bulduğunu dile getirdi.

Öğrencilere, "Hayalleriniz hep üst noktada olsun" tavsiyesinde bulunan Kayalar, istemeleri ve çok çalışmaları durumunda hayal ettikleri noktaya ulaşabileceklerini ifade etti.

Kayalar, okulu ve sporu aynı anda yürütmenin zorluğuna dikkati çekerek, "Okulu terk etmek zorunda kalabilirsiniz. Yetenek çok önemli ama bunun yanında çalışmanız da gerekiyor. İnsanın önüne çıkan şansı iyi değerlendirmeli. Siz inandıktan ve vazgeçmedikten sonra başarılmayacak hiçbir başarı yok. Vazgeçmeyin sabır gösterin" diye konuştu.

Kerem Tunçeri

Tunçeri ise babasının da eski basketbolcu olması nedeniyle küçük yaştan itibaren basketbol içinde yer aldığını söyledi. Okulu ve basketbolu birlikte yürütemediği için yol ayrımına girdiğini anlatan Tunçeri, "Mevcut sistem ikisini aynı anda yürütmeye izin vermiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Çok çalışarak bugünkü basketbol kariyerine ulaştığını belirten Tunçeri, "Ümit ediyorum ki içinizde bugün basketbol oynayan vardır. Hep hayal kurup çok çalışın" dedi.

Tunçeri, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir şey istiyorsanız çoğu şeyden fedakarlık etmeniz gerekir. Sporu bilmeyen insanlar 'ne kadar kolay işin var' diyor ama işin öbür tarafında çok çalışma ve emek var. Sosyal hayatımız neredeyse hiç yok. Ailemize vakit ayıramıyoruz, sürekli deplasmandayız. Tek söyleyeceğim çok çalışmak, çok çalışmak."

Milli basketbolcu, unutamadığı basketinin ise 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası yarı finalinde Türkiye'yi finale taşıyan son saniye atışının olduğunu bildirdi.

Tunçeri, panelin son bölümünde öğrencilerle şarkı söyledi.

Panelin son bölümünü dinleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da konuşmaların ardından iki sporcuya plaket verdi.

Sıradaki Haber
Olimpiyat takımına terör tehditi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz