Diğer Sporlar

Ali Kaya'dan büyük başarı

07 Mart 2015 Cumartesi 20:55 - Son Güncelleme 07 Mart 2015 Cumartesi 23:47

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda Ali Kaya'dan altın madalya geldi.

33. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 3 bin metrede yarışan milli atlet Ali Kaya, şampiyonluğa ulaştı. Kaya, 7:38.42'lik derecesiyle hem şampiyona rekorunu kırdı, hem de altın madalyayı boynuna taktı.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen organizasyonun ikinci gün akşam seansında koşulan erkekler 3 bin metre yarışında, ay-yıldızlı formayı giyen Kaya, 7:38.42'lik derecesiyle birinciliği elde ederek Avrupa şampiyonu oldu. Bu kategoride ikinciliği, 7:44.48'lik derecesiyle İngiliz Lee Emanuel alırken, Norveçli Henrik Ingebrigtsenmanuel, 7:45.54'lük derecesiyle 3. sırada yer aldı.

Bayanlar uzun atlama finalinde yarışan Karin Melis Mey ise doping cezasının bitmesinin ardından katıldığı ilk organizasyonda, 6.57'lik atlayışıyla 7. oldu. Bu kategoride ilk sırayı 6.98 ile Sırp Ivana Spanovic alırken, Alman Sosthene Taroum Moguenara 6.83 ile ikinci, Rumen Florentina Marincu ise 6.79'luk derecesiyle 3. oldu.

9 atletimiz şampiyonayı tamamladı

Başkent Prag'daki organizasyona katılan 10 milli atletten 9'unun yarışı tamamlandı. Şampiyonada erkeklerde 6, bayanlarda ise 4 atletle temsil edilen Türkiye, ilk iki günü 1 altın madalya ile tamamladı. Erkekler 3 bin metrede yarışan Ali Kaya, 7:38.42'lik derecesiyle hem şampiyona rekorunu kırdı, hem de altın madalyayı boynuna taktı.

Bayanlar uzun atlamada finale yükselmeyi başaran Karin Melis Mey, 6.57'lik atlayışıyla 7. oldu.

Erkekler 400 metrede Mehmet Güzel elemeleri geçemezken, Yavuz Can, yarı finalde 47.81 ile 13. sırada yer aldı ve final şansını kaybetti.

Bayanlar 3 bin metrede Özlem Kaya, bayanlar 60 metrede Sibel Ağan ile Nimet Karakuş, erkekler 1500 metrede Ramazan Özdemir, erkekler 3 bin metrede ise Halil Akkaş, elemeleri geçemeyen diğer isimler oldu.

Erkekler 1500 metrede yarışan diğer milli atlet İlham Tanui Özbilen ise 3:42.23'lük derecesiyle finale kalmayı başardı. Türkiye adına yarışacak son atlet olan Özbilen, 8 Mart Pazar günü (yarın) 17.30'da koşulacak finalde madalya arayacak.

TRT Spor'dan canlı yayınlanan şampiyonaya pazar günü yapılacak yarışlarla devam edilecek.

Bakan Kılıç, Ali Kaya için tebrik mesajı yayımladı

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa şampiyonu olan milli atlet Ali Kaya için tebrik mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ali Kaya'nın, bu madalya ile şampiyona tarihinde Türkiye'ye üçüncü altın madalyasını kazandırdığı belirtilerek, Bakan Kılıç'ın açıklamalarına yer verildi.

Kılıç, Ali Kaya'yı tebrik ederek, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Erkekler 3 bin metre finalinde mücadele eden milli sporcumuz Ali Kaya, şampiyona rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Sporcumuzu birinciliğinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının diğer önemli uluslararası organizasyonlarda da sürmesini temenni ediyorum. Ümit ediyorum ki, Prag'da düzenlenen şampiyonada diğer milli sporcularımızdan da sevindirici haberler almaya devam ederiz." 

Sıradaki Haber
Dev heyecan TRT Spor'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz