Diğer Sporlar

Atletizmde "dev" organizasyona "mini" kadro

25 Şubat 2014 Salı 15:36 - Son Güncelleme 25 Şubat 2014 Salı 15:54

Türkiye, Dünya Salon Şampiyonası'na 3 sporcuyla katılacak.

Atletizmde, sezonun en önemli organizasyonlarından olan Dünya Salon Şampiyonası'nda Türkiye sadece 3 sporcuyla temsil edilecek.

Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Fahrettin Yıldız, yaptığı açıklamada, 7-9 Mart tarihlerinde Polonya'nın Sopot kentinde yapılacak organizasyona 3 sporcu ile katılacaklarını söyledi.

Yıldız, Milli Takım kadrosunda bayanlar 1500 metrede olimpiyat ikincisi Gamze Bulut'un yanı sıra son Dünya Salon Şampiyonası'nda erkekler 1500 metrede gümüş madalya kazanan İlham Tanui Özbilen ve erkekler 3 bin metrede Ali Kaya'nın yer aldığını belirtti.

Türk atletizminin parlayan yıldızlarından Emel Dereli'nin son anda kadrodan çıkarıldığını dile getiren Yıldız, bayanlar gülle atmada 23 yaş altı Avrupa rekoru bulunan milli sporcunun sakatlığı bulunduğunu ifade etti.

Milli güllecinin antrenörü İhsan Özden ise yaptığı açıklamada, Dereli'nin belinden bir rahatsızlık geçirdiğini kaydederek, "Emel'in rahatsızlığı nedeniyle madalya umudumuz yoktu. Bu nedenle boş yere kadroda yer işgal etmek istemedik. Bu sakatlıkla oraya gitmenin bir anlamı yok" dedi.

AA

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
CAS'tan, Campbell-Brown'a müjdeli haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz