Diğer Sporlar

"Atletizmi 7 bölgeye yayacağız"

26 Kasım 2013 Salı 17:10 - Son Güncelleme 26 Kasım 2013 Salı 17:17

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Yeni bir sayfa açtık" dedi.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, atletizmin İç Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgeleriyle anılan bir spor dalı olduğunu belirterek, amaçlarının atletizmi bu bölgelerden çıkartıp her ilde yapılır hale getirmek olduğunu bildirdi.

Çintimar, yaptığı yazılı açıklamada, atletizmde yeni bir sayfa açtıklarını, Edirne'den Kars'a, Hakkari'den İstanbul'a, Muş'tan İzmir'e kadar her kentte atletizmin konuşulmasını istediklerini ifade etti. Türk atletizminin yeniden eski günlerine kavuşması için halkın desteğine de ihtiyaç duyulduğunu belirten Çintimar, "22 yıl atletizmle uğraştım, profesyonel sporu bıraktıktan sonra da yöneticilik yaptım ama bugüne kadar ne Ağrı'da ne Erzurum'da Türkiye Büyükler Şampiyonası'nın yapıldığını gördüm. Amacımız atletizmi tabanda genişletmek ve atletizmin tek değil, bütün branşlarıyla her şehirde yapılır hale getirmek" ifadelerini kullandı.

Her kentte atletizm coşkusunun yaşanmasını istediklerini vurgulayan Çintimar, şunları ifade etti:

"Bugüne kadar atletizmin ismi İç Anadolu, Akdeniz ve Ege ile anılmış. Atletizm sanki sadece bu bölgelerde yapılan bir spor halindeydi. Bizim amacımız atletizmi bu bölgelerden çıkartıp her ilde yapılır hale getirmek. Ülkemizin her şehrinde bir uluslararası organizasyon yaparsak, şampiyon gençlerimiz, diğer gençlerin idolü haline gelir."

Balkan şampiyonası Ağrı'da

Çintimar, Balkan Kros Şampiyonası'nın gelecek yıl mart ayında Ağrı'da düzenlenecek olmasıyla ilgili de "Bu şehrin ismi sporda atletizmle anılıyor. Burada bir Balkan şampiyonası düzenlenmesi demek, eski şampiyonların yeniden doğması demektir. Ağrı'da bir Sadık Salman, bir Ayhan İnanlı nasıl çıktıysa aynı şehirden yeni Sadıklar, yeni Ayhanlar da çıkar" değerlendirmesini yaptı.

Sıradaki Haber
Koşu, atletlerin kavgasıyla bitti!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz