Diğer Sporlar

Balkan Grand Prix'te 13 madalya birden

17 Ağustos 2014 Pazar 18:00 - Son Güncelleme 17 Ağustos 2014 Pazar 18:03

Final yarışlarında, Türk sporcular 5 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Elazığ'da 5 ülkeden 61 sporcunun katılımıyla düzenlenen Balkan Grand Prix 2014'ün triatlon final müsabakalarında Türk sporcular 5 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Sivrice ilçesinde Hazar Gölü kıyısındaki Galaksi Tatil Köyünde gerçekleştirilen triatlon final yarışları, heyecana sahne oldu. Yüzme, koşu ve bisiklet parkurlarından oluşan yarışların sonucunda Türk sporcular 5 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya, Romanyalı sporcular 1 altın, 1 gümüş madalya, Bulgar sporcular ise 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Yarışlara Makedonya ve Sırbistan'dan katılan sporcular derece alamadı.

Yıldız bayanlar kategorisinde, Damla Alkım Ölmez altın, Elif Polat gümüş, Hristina Hristova Karakoleva (Bulgaristan) bronz madalyanın, yıldız erkeklerde Hüseyin Hallaç altın, Stanislav Hristov Vanev (Bulgaristan) gümüş, Hristo Hristov Yovev (Bulgaristan) bronz madalyanın sahibi oldu.

Genç bayanlarda, Balan Andrea (Romanya) altın, Manac Antonella (Romanya) gümüş, İlayda Kara bronz madalya, genç erkeklerde Ali Atlan altın, Kutluhan Konuk gümüş, Caner Algün bronz madalya aldı.

Elit bayanlar kategorisinde ise İpek Öztosun altın, Ece Bakıcı gümüş, Ceren Orhanlı bronz madalyanın, elit erkeklerde Ali Mutlu altın, Melih İlker Gücüyener gümüş, Muhammet Onay bronz madalyanın sahibi oldu.

Yarışların ardından düzenlenen törenle sporculara madalyaları verildi.

Triatlon Federasyonu Başkanı Güneş

Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu yıl 5 ülkeden 61 sporcunun katılımıyla gerçekleşen yarışmaları gelecek yıllarda daha fazla sporcunun ve ülkenin katılımıyla daha üst düzeyde düzenlemek istediklerini belirtti.

Hazar Gölü'nün diğer parkurları ile triatlon yarışları için çok uygun olduğunu ve Avrupa düzeyinde organizasyonlar gerçekleştirmeye her zaman hazır olduklarını belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Burada, 2012'de Balkan Şampiyonası yapıldı, 2014'te ise Balkan Grand Prix yarışları yapılıyor. Sayın valimizle, spor il müdürümüzle ve diğer kurum müdürlerimizle yaptığımız görüşmelerin sonucunda Elazığ artık Avrupa düzeyinde yarışlar talep etmekte. Biz de federasyon olarak bu talebi yerinde bulmaktayız. Zaten parkurlarıyla, gölüyle, her şeyiyle çok elverişli ve verimli. Sadece Elazığlıların biraz daha arzu etmesini istemekteyiz. Elazığlılar isterse burada her türlü triatlon yarışması yapılabilir."

Sıradaki Haber
Atletizmde yine hüsran!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz