Diğer Sporlar

Coe'den olimpiyat açıklaması

09 Mayıs 2020 Cumartesi 10:46 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2020 Cumartesi 10:59

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanı Sebastian Coe, koronavirüs salgını ile ilgili konuştu. Coe, 1 yıl ertelenen Olimpiyat Oyunları'nın ilgili şimdiden spekülasyon yapmanın bir faydası olmadığını söyledi.

Tüm dünyada sporu durma noktasına getiren koronavirüs salgınıyla ilgili Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanı Sebastian Coe'dan açıklamalar geldi.

Coe, atletizmin diğer pek çok spor dalından ayrıldığını ifade ederek, "Bireysel bir spor oluşumuz bizi avantajlı kılıyor. 22 kişinin aynı sahada mücadele ettiği bir branşa göre işimiz daha kolay." dedi. 

Britanyalı yönetici, yine de sporun bu şekilde devam etmesinin oldukça zor olacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Belli avantajlarımız olsa da kapalı kapılar arkasında ve laboratuvar koşullarında yarışmak; spor, sporcular, seyirciler ve yayıncılar açısından sürdürülebilir değil. Önümüzdeki 6 ay ya da 1 yıl, kimsenin sorumluluk gerektiren bir koltukta oturmak isteyeceğini sanmıyorum."

Sebastian Coe, 2021 yılına ertelenen Olimpiyat Oyunları'nın gerçekleştirilmesine yönelik soru işaretleriyle ilgili de "Oyunların başlaması için 1 yıldan daha uzun bir süre var. Bu kadar zaman varken olimpiyatlarla ilgili spekülasyon yapmanın bir faydası olduğunu düşünmüyorum." şeklinde konuştu. 

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
Avrupa Salon Şampiyonası'nın takviminde değişiklik yok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz