Diğer Sporlar

Elvan, maratonda da iddialı

12 Haziran 2014 Perşembe 12:32 - Son Güncelleme 12 Haziran 2014 Perşembe 12:37

Elvan Abeylegesse, ilk kez katılacağı maratonda altın madalyayı hedefliyor.

Avrupa şampiyonu ve olimpiyat ikincisi milli atlet Elvan Abeylegesse, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ilk kez katılacağı maratonda altın madalyayı hedefliyor.

Abeylegesse, 12 Ağustos'ta İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek "Avrupa Atletizm Şampiyonası"nın maraton yarışlarında Türkiye'yi temsil edecek.

İlk kez katılacağı bu dalda derece elde edebilmek için Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda kampa giren Abeylegesse, sabah erken saatlerde başladığı antrenmanlarla yoğun kamp süreci yaşıyor.

Akdeniz Oyunları'nda kadınlar 10 bin metrede gümüş madalya kazanan ve ilk kez yarıştığı Avrasya Maratonu'nda ikinci olan Abeylegesse, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda da derece elde edebilmek için haftada 200 kilometre koşuyor.

Elvan Abeylegesse, yaptığı açıklamada, Palandöken'de yoğun bir kamp süreci yaşadığını belirterek, "12 Ağustos'ta Avrupa Şampiyonası var. Hedefimiz orada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve başarı getirmek. Bunun için yoğun şekilde çalışıyorum" diye konuştu.

Haftada 200 kilometre koşuyor

Abeylegesse, günde iki kez antrenman yaptıklarını anlatarak, "Uzun antrenmanlar yapıyoruz. Haftada 200 kilometre koşarak çok ağır bir antrenman yapıyoruz. Antrenmanlar iyi gidiyor, inşallah böyle devam eder. Bazen saat 05.00'te bazen de 06.00'da antrenmanlara başlıyoruz. Zürih'te de yarış sabah dokuzda olduğu için bazen aynı saatte çalışma yapıyoruz" dedi.

Şampiyonada en iyi dereceyi elde edebilmek için mücadele edeceğini kaydeden Abeylegesse, "İlk defa Türkiye'yi maraton branşında temsil edeceğim. Önceleri 5 bin ve 10 bin metre koşuyorduk artık maraton koşuyorum. Benim için ilk milli takım maratonu yarışı olacak. Güzel bir derece bekliyoruz. İyi bir başarı getirmek istiyoruz oradan. 42 kilometre maraton. Önce Avrasya Maraton koştum ama milli takım olarak ilk defa ülkemi temsil edeceğim Avrupa Şampiyonası maratonunda" şeklinde konuştu.

 "Çok heyecanlıyım çünkü rakiplerimi hiç tanımıyorum"

Abeylegesse, rakiplerini hiç tanımadığı için çok heyecanlı olduğunu vurgulayarak, "İkinci maratonum olacak. Tecrübe açısında çok önemli. 2015'te dünya şampiyonası, 2016'da ise olimpiyatlar var. Onun için altyapısını yapmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Erzurum'un, maratona hazırlananlar için çok ideal olduğunun altını çizen Abeylegesse, şunları kaydetti:

"Bütün parkurlarını biliyorum. Hava şartları da çok güzel. Her yer sıcak ama Erzurum'da yüksek rakım dolasıyla serin ve temiz hava var. Doğa ortamında antrenman yapıyoruz. Bu da bizim için avantaj olacak. Ben ilk defa Avrupa Şampiyonası'nda maratonda milli takım olarak yarışacağım Türkiye adına."

Sıradaki Haber
Türkiye Avrupa şampiyonu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz