Diğer Sporlar

ENKA Spor'da 'yüksek' transfer

22 Ocak 2014 Çarşamba 11:33 - Son Güncelleme 22 Ocak 2014 Çarşamba 11:34

Fenerbahçe ile yollarını ayıran milli atlet Yüksel, ENKA Spor ile anlaştı.

Bayanlar yüksek atlamada Akdeniz Oyunları ile İslam Oyunları'nda altın madalya kazanan milli atlet Burcu Ayhan Yüksel, Fenerbahçe ile yollarını ayırdı. Milli atlet ENKA Spor ile anlaşmaya vardı.

Burcu Ayhan Yüksel, yaptığı açıklamada, geçen sezonun kendisi açısından tatmin edici geçtiğini belirterek, "Bu sezon hem kendim hem de kulübüm için daha iyi bir sezon geçirmek istiyorum" dedi.

Akdeniz ve İslam Oyunları'nda istediği şampiyonlukları elde etmesine rağmen Dünya Şampiyonası'nda hedeflediği finali koşamadığını anlatan Yüksel, "Geçen sezon öncelikli hedefim Akdeniz Oyunları'ydı. Sezonun güzel geçtiğini söyleyebilirim. Yeni bir antrenörüm ve yeni bir çevrem oldu. Çok yoğun çalıştık. Dünya Şampiyonası'nda benden ve ortamdan kaynaklanan sorunlar nedeniyle hedeflediğim finali koşamadım ama en azından İslam Oyunları şampiyonluğuyla sezonu güzel kapattım" diye konuştu.

Bir aylık aranın ardından çalışmalara yeniden başladığını ifade eden Yüksel, şöyle devam etti:

"Sezonun ilk yarışı Türkiye Salon Şampiyonası, ardından yurt içi ve dışı yarışmalar, Balkan Şampiyonası var. Eğer barajı geçebilirsem Dünya Salon Şampiyonası'na gideceğim. Yaz sezonunda ise Avrupa Şampiyonası ve Şampiyon Kulüpler Kupası var. Avrupa Şampiyonası'nda final yarışıp ilk 5'e girmek en önemli hedeflerim arasında yer alıyor."

"Her hafta sonu Adana'ya uçuyorum"

Antrenmanların yanı sıra Adana'da öğretmenlik stajına devam ettiğini anlatan Yüksel, "Stajı Ankara'ya aldırmak için uğraştık ama olmadı. Kamp için de burası çok uygun, değiştiremiyoruz. Bu yüzden her hafta sonu Adana'ya uçuyorum. Maddi ve manevi zor oluyor ama alıştım. Masraflarımın yarısını da kulübüm karşılıyor" ifadelerini kullandı.

Milli atletin antrenörü Cahit Yüksel ise çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirterek, "Burcu geçen yıl iyi bir sezon geçirdi. Umarız bu yıl daha iyi derecelere imza atarız" dedi.

Kulüp değişikliğini kendilerinin istediğini dile getiren Yüksel, "Fenerbahçe beklentilerimize karşılık veremedi. ENKA Spor, bayan atletizmine gerçekten iyi yatırım yapıyor" şeklinde konuştu.

"Beklentilerimizin karşılığını ENKA'da aldık" diyen Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yurt dışı kamplarda ve yarışmalarda ENKA'dan daha çok katkı göreceğiz. Eski kulübümüzde zaman zaman ödemelerde sıkıntı yaşadık. Özellikle geçen yıl yaşanan doping olaylarından sonra küçülmeye gittiler. Biz giderken kimse 'nereye' bile demedi. Amacımız pazarlık ortamı yaratmak değildi, sadece daha düzenli bir ortam istedik. Bu ortamı da ENKA'da bulduk"

Sıradaki Haber
IAAF Nevin'in peşini bırakmıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz