Diğer Sporlar

Gözü yaşından büyük derecelerde

14 Ocak 2014 Salı 11:20 - Son Güncelleme 14 Ocak 2014 Salı 16:04

Feride Terzi, üst kategorilerdeki rakiplerinin derecelerini geçiyor.

Atletizmde bu sene yıldızlar kategorisinde mücadele edecek Feride Terzi, küçük yaş kategorilerinde elde ettiği başarılarla yıldızlardaki bir çok sporcunun derecesini geçmeyi başardı.

Halen Buca Spor Lisesi'nde eğitimini sürdüren 1998 doğumlu Feride Terzi, antrenörü Nevzat Çınar eşliğinde çalışmalarına devam ediyor. Daha önce 16 yaş altı kategorisinde 100 metredeki 12,34'lük derecesiyle yıldızlarda en iyi 2. Türkiye derecesine ulaşan Feride Terzi, ayrıca 60 metre ve 200 metredeki dereceleriyle de dikkati çekti. Genç sporcu bu hafta sonu Aslı Çakır Atletizm Spor Salonu'nda düzenlenecek Yıldızlar Türkiye Salon Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Feride Terzi yaptığı açıklamada, haftanın 6 günü okuldan sonra antrenörü eşliğinde çalışmalarını sürdürdüğünü, bu seneden itibaren yıldızlar kategorisinde yarışacağını söyledi. Okulda zorlanmasına rağmen antrenmanlarla iyi gittiğini kaydeden Feride Terzi, şöyle konuştu:

"Bu haftaki şampiyonaya iyi hazırlanıyorum. Hedefim 60 metrede Türkiye rekorunu kırmak. Her atlet gibi tek düşüncem olimpiyatta mücadele etmek. Bunu başarabileceğime inanıyorum. Bana verilen destekle bunu gerçekleştirip, ülkem adına en iyi dereceyi elde etmek istiyorum."

Feride Terzi'nin antrenörü Nevzat Çınar da, Feride'nin başarılı sonuçlar elde ettiğini tasnif dışı mücadele ettiği Balkan Gençler Şampiyonası'nda ikincilik kazandığını, Balkan Yıldızlar Şampiyonası'nda takıma seçilmesine rağmen sakatlık nedeniyle mücadele edemediğini söyledi. Sporcusunun olimpiyatlarda mücadele edeceğine inandığını kaydeden Çınar, "Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yarasını pistlerde sarıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz