Diğer Sporlar

Rekortmen gülleci Dereli'nin sakatlığı

27 Şubat 2014 Perşembe 13:27 - Son Güncelleme 27 Şubat 2014 Perşembe 13:36

Rekortmen gülleci Dereli, antrenmanlara 10 gün sonra başlayabilecek.

Sakatlığı nedeniyle Polonya'da düzenlenecek Dünya Salon Şampiyonası kadrosundan çıkarılan rekortmen gülleci Emel Dereli, antrenmanlara 10 gün sonra başlayabilecek.

Milli sporcunun antrenörü İhsan Özden, yaptığı açıklamada, bayanlar gülle atmada 23 yaş altı Avrupa rekortmeni Emel Dereli'nin 7-9 Mart tarihlerinde Polonya'nın Sopot kentinde yapılacak organizasyona katılamayacağını söyledi.

Dereli'nin, sırtındaki rahatsızlığından dolayı tedavisinin İstanbul'da özel hastanede devam ettiğini belirten Özden, şunları kaydetti:

"Dereli'nin sırtındaki rahatsızlık antrenman sırasında başlamıştı. Özel hastanede süren fizik tedavi yarın tamamlanacak. Önemli ve abartılacak bir şey yok. Sporcum, 10 gün sonra tekrar çalışmalara başlayacak ancak Dereli, Polonya'da düzenlenecek Dünya Salon Şampiyonası'na katılamayacak."

Dereli'nin başarıları

Fenerbahçe Kulübü sporcusu Dereli, 2010 Balkan Atletizm Şampiyonası'nda yıldızlarda altın, 2011 yılında da hem yıldızlarda hem de gençlerde altın madalya kazandıktan sonra geçen yıl martta Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda bayanlar 23 yaş altında birinci oldu.

Dört ay sonra Ukrayna'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda 20.14 metrelik atışıyla dünya rekoru kıran Dereli, geçen hafta da İstanbul'da genç bayanlarda kendine ait Türkiye rekorunu 17.58'lik derecesiyle geliştirdi.

İstanbul'da 22 Şubat'ta 19'uncusu düzenlenen Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda gülle atmada Emel Dereli, 16.96 metrelik derecesiyle bronz madalya kazandı.

AA

Sıradaki Haber
Yürüyüş milli takımının Ayvalık kampı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz