Diğer Sporlar

"Ukraynalı İrfan", Türkiye'de mutlu

10 Mart 2014 Pazartesi 13:00 - Son Güncelleme 10 Mart 2014 Pazartesi 13:00

FB'nin Ukrayna asıllı atleti, ailesini de Türk vatandaşlığına geçirmek istiyor.

Fenerbahçe Kulübü'nün Ukrayna asıllı atleti İrfan Yıldırım, Türkiye'de o kadar mutlu ki ailesini de Türk vatandaşlığına geçirmek istiyor.

Naili Moran Pisti'nde, 15-16 Mart tarihlerinde Portekiz'de yapılacak 14. Avrupa Kış Atmalar Kupası'na hazırlanan milli diskçi, Türk vatandaşlığına geçmekten ve Türkiye'de spor yapmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Yıldırım, "Umarım burada uzun yıllar kalabilirim. Milli takım formasıyla başarılar kazanıp ailemi de vatandaşlığa geçirmek istiyorum" dedi.

Ukrayna'da neredeyse her gencin spor yaptığını ancak imkanların çok kısıtlı olduğunu ve sporcuların çalışacak yer bulamadığını anlatan Yıldırım, "Türkiye'de spor yapmak için imkanlar çok iyi. 8 aylık bir kızım var ve daha çok çocuğum olacak. Eşimle birlikte Ukrayna'dalar. Henüz onları yanıma alamadım ama ileride çocuklarımın da burada spor yapmasını istiyorum" diye konuştu.

"Kulübüm Fenerbahçe ve Türkiye bana o kadar çok şey verdi ki ben de olimpiyatlarda madalya alarak karşılığını vereceğim" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu sezon önemli yarışmalar var. Çok sıkı çalışıyorum. En büyük korkum sakatlık. Sakatlık olmadığı sürece çok iyiyim. Hem Avrupa Atmalar Kış Kupası hem de Avrupa Şampiyonası'nda madalya hedefliyorum. Asıl hedefim ise ay-yıldızlı formayla olimpiyatlarda madalya kazanmak."

"Köy kahvaltısına bayılıyorum"

Ukrayna'daki sıkıntıları takip ettiğini kaydeden Yıldırım, "Ukrayna'daki krizin tamamen politik olduğunu ve abartıldığını düşünüyorum. Bildim bileli Ukrayna Rusya'yı, Rusya'da Ukrayna'yı kötüler ama asıl kötü olan savaş ve şiddet bence" ifadelerini kullandı.

Türk insanları ve yemeklerinin çok iyi olduğunu dile getiren Yıldırım, köy kahvaltısına bayıldığını söyledi.

Geçen yıl Mersin'de yapılan Akdeniz Oyunları'nda 4. olan İrfan Yıldırım, Endonezya'da yapılan İslami Dayanışma Oyunları'nda bronz madalya kazanmıştı. En iyi derecesi 64.95 olan ve bu yıl büyüklerde Balkan şampiyonu olan Yıldırım, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda sarı-lacivertli formayla altın madalya elde etti.

Sıradaki Haber
Dünya Salon Atletizm Şampiyonası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz