Diğer Sporlar

"Yüksek rakım, antrenman için avantaj"

03 Mart 2014 Pazartesi 14:57 - Son Güncelleme 03 Mart 2014 Pazartesi 15:05

"Yüksek rakımda antrenman yapmak sporcu için çok iyidir''

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) geçen yıl sonunda sözleşme imzaladığı Faslı antrenör Ikram Zouglali, "Yüksek rakımda antrenman yapmak sporcu için çok iyidir. Erzurum da yüksek rakımıyla bir avantaj. Sporcuların kesinlikle yüksek rakımda da çalışması gerekiyor" dedi.

Zouglali, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki görevinin kendisi çok önemli olduğunu belirterek, Türk atletizmi için elinden geleni yaptığını söyledi.

Antrenman için ekipmanların yeterli olduğunu ifade eden Zouglali, "Masörümüz, psikoloğumuz, diyetisyenimiz var. Ekipmanlarımızı profesyonel şekilde kullanıyoruz. Ekipman desteği böyle devam ederse, ilerisi için çok daha iyi olacaktır. Biz de en iyisini yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Şampiyonalarda yarışacak sporcuları, bilimsel testler ışığında seçeceklerini anlatan Zouglali, "Hedefimiz bayan antrenör ya da bayan sporcu olarak altyapıyı güçlendirerek, Türk bayanın neler yapabileceğini ispatlamak olacak. Buna katkı sağlamak için buradayım" dedi.

Atletizmin diğer branşlar açısından da önemli bir spor olduğunun altını çizen Zouglali, şunları kaydetti:

"Başaracağımıza inanıyoruz. Ekipmanlarımız devam ettiği sürece, atletizmi çok daha ileriye götüreceğiz. Sporcularımızı psikolog, diyetisyen ve hekim gözetiminde testler yapıldıktan sonra antrenmanlara alıyoruz. Erzurum'da antrenmanlarımızı yapıyoruz. Yüksek rakımda antrenman yapmak sporcu için çok iyidir. Erzurum da yüksek rakımıyla bir avantaj. Sporcuların kesinlikle yüksek rakımda da çalışması gerekiyor. Sporcu normal bölgelerde çalıştıktan sonra soğuk bölgelere, daha sonra sıcak bölgeye gitmesi gerekiyor. Özellikle düşük rakımlarda, yüksek rakımlara da gelerek, çalışması gerekiyor."

Sporda başarılı olabilmek için motivasyonun önemli olduğunu ifade eden Zouglali, "Sabır, motivasyon isteyen bir sporun içerisindeyiz" diye konuştu.

AA

Sıradaki Haber
Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz