Diğer Sporlar

"Başarılar, cimnastiğe ilgiyi artırdı"

07 Kasım 2016 Pazartesi 12:46 - Son Güncelleme 07 Kasım 2016 Pazartesi 09:49

Bağcı: "2012 yılında göreve geldiğimizde bin 500 civarında lisanslı sporcu vardı, şimdi ise 15 bin sayısına ulaştık" dedi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, Türk sporcuların uluslararası yarışmalarda ciddi başarılar elde etmeye başladıklarını belirterek, bu başarıların cimnastik sporuna ilgiyi artırdığını bildirdi.

Bağcı yaptığı açıklamada, cimnastiğin 3-4 yaşlarında yapılmaya başladığını, salon sporu olması nedeniyle velilerin çocuklarını bu spora yönlendirdiklerini söyledi.

Son yıllarda Türk cimnastikçilerin uluslararası müsabakalarda önemli başarılar elde ettiğini anlatan Bağcı, bu sonuçların medya aracılığıyla duyurulmasının velileri de etkilediğini ifade etti. Her geçen yıl daha fazla insanın çocuğuna cimnastik sporu yaptırdığına değinen Bağcı, "Böyle bir branşın küçük yaşta yapılması, bu anlamda ciddi bir ivme kazandırdı." dedi.

Cimnastik branşında alınan başarılı sonuçlara dikkati çeken Bağcı, şunları kaydetti:

"Başarılar, cimnastiğe ilgiyi artırdı. Örneğin haziran ayında aerobik cimnastik branşında Ayşe Begüm Onbaşı sporcumuz, Aerobik Yaş Grupları Dünya Şampiyonası yarışmalarında birinci oldu. Akabinde Rio Olimpiyat Oyunları vardı. Olimpiyat oyunlarında kadınlar artistik cimnastik dalına ikinci kez katılma şansı elde ettik. Erkekler cumhuriyet tarihimizde ilk defa olimpiyatlarda yer alma başarısı gösterdi."

Lisanslı sporcu sayısının arttığına dikkati çeken Bağcı, "2012 yılında göreve geldiğimizde bin 500 civarında lisanslı sporcu vardı. Şimdi ise 15 bin lisanslı sporcumuz var ve neredeyse cimnastik sporcu sayımız da 10 kat artış söz konusu. Hala lisansı çıkartılmayan, yeni cimnastiğe başlayan binlerce sporcumuzun olduğunu biliyoruz. Bu sayıların netleşmesi için biraz zamana ihtiyacımız var." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yenimahalle, Avrupa'da tur peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz