Diğer Sporlar

Başkentte Olimpik Sporcu Fabrikası inşa edilecek

20 Haziran 2020 Cumartesi 15:39 - Son Güncelleme 20 Haziran 2020 Cumartesi 15:43

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Altındağ Belediyesince ortaklaşa yapılacak Olimpik Sporcu Fabrikasından yüzlerce sporcu aynı anda yararlanabilecek.

Başkentte sporun kalkınması için dev bir adım atılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Altındağ Belediyesi iş birliğinde, sporcuların daha rahat ve modern tesislerde çalışabilmesini sağlamak için "Olimpik Sporcu Fabrikası" hayata geçirilecek.

Yeni tesisten, okçuluktan güreşe, cimnastikten basketbola kadar birçok branşta yüzlerce sporcu aynı anda yararlanabilecek.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, gençlerin spor ve sanatla vakitlerini değerlendirebilmeleri için bakanlıkla birlikte tesisi hayata geçireceklerini bildirdi.

Balcı,"Sporcu fabrikası, biz böyle söylüyoruz ama abi ismi daha farklı olacak. Adeta bir fabrika gibi çalışacak bu tesiste, gençlerimizin hangi spor dallarına yatkın olduklarını tespit edip sonra onları antrenman imkanlarıyla hocalarıyla buluşturacağız. Çeşitli spor aktivitelerinin aynı anda yapılabileceği büyük bir tesisi inşallah Altındağ'da hayata geçireceğiz." dedi. 

Balcı, projelendirme çalışmaları tamamlanan, ihale süreci de ilerleyen günlerde başlayacak olan tesisin bir yıl içerisinde inşaatının tamamlanarak hizmete açılacağını kaydederek, "Özellikle bizim insanımızın yatkın olduğu belli spor dalları başta olmak üzere, potansiyel içeren belli spor dallarını da içerecek şekilde burası faaliyette bulunacak. Okçuluktan tutun da tekvando, güreş de dahil olmak üzere çok farklı branşlarda çocuklarımız yetişebilecek."  diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
Kastamonu Belediyespor'da transfer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz