Diğer Sporlar

Zirvede tamamladılar

29 Nisan 2014 Salı 11:56 - Son Güncelleme 29 Nisan 2014 Salı 17:55

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Finike - Elmalı etabı tamamlandı.

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 3. etabını Cofidis takımından Estonyalı sporcu Rein Taaramae kazandı.

Turun 185 kilometrelik Finike-Elmalı etabı, son 10 kilometresi yüzde 7 ile 13 arasında değişen tırmanış finişiyle tamamlandı.

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun en dik parkurunun yer aldığı Finike-Elmalı etabında sporcular büyük efor sarf etti. Adam Yates ve Rein Taaramae ikilisi yarışın son bir kilometresine arkadaki grubun 30 saniye önünde girdi.

Etabın son 300 metresinde atağa kalkan Taaramae, bitiş çizgisini Yates'in önünde ilk sırada geçti. Orica GreenEDGE takımından Yates ikinci, Cofidis'in bir başka bisikletçisi Hardy Romain ise üçüncü oldu.

Etabı 5 saat 40 dakika 31 saniyede tamamlayan Taaramae, üç gün sonundaki 12:46:31'lik derecesiyle genel klasmanda ilk sıraya yükseldi. Estonyalı bisikletçi, "turkuaz mayo"yu ilk iki yarışın galibi Büyük Britanyalı Mark Cavendish'ten aldı.

Taaramae, ayrıca en iyi tırmanışçı sıralamasında da ilk sıraya yükseldi ve "kırmızı mayo"nun sahibi oldu. Ancak prosedür gereği aynı anda iki mayoyu giyemeyeceği için yarınki etapta "kırmızı mayo"yu İtalyan bisikletçi Davide Frattini taşıyacak.

En iyi sprintere verilen "yeşil mayo" klasmanın zirvesinde Cavendish yer aldı. Türkiye güzellikleri klasmanında ilk sırada bulunan Mattia Pozzo da turun yarınki etabında "beyaz mayo"yu giymeye hak kazandı.

Talihsiz kaza
Finike-Elmalı etabında iki kaza meydana geldi.

Yarışın 65. kilometresinde yaşanan kazada Orica GrenEDGE takımından Simon Yates'in köprücük kemiği kırıldı. Yates, Kaş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yarışın son 28 kilometresine girilirken talihsiz bir kaza daha gerçekleşti. Bisikletçiler sola doğru virajı alırken 5-6 sporcunun karıştığı kaza yaşandı. Kazaya karışan bisikletçiler yarışa devam etti.

Tur, 132 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabıyla devam edecek.

Sıradaki Haber
VİDEO | Dev yarışta yine Cavendish sevindi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz