Diğer Sporlar

Özenerek başladığı boksta olimpiyat hedefliyor

03 Ocak 2016 Pazar 12:30 - Son Güncelleme 03 Ocak 2016 Pazar 10:32

Boksör Ünal: "Hedefim olimpiyata vize almak ve orada derece yapmak"

Konya'da 8 yıl önce parkta boks yapan sporculara özenerek bu spora başlayan Mehmet Nadir Ünal'ın hedefi gelecek yıl Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlara katılmak.

Ünal, Seyfi Tatar Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda altın madalya kazanarak olimpiyat elemelerine katılmaya hak kazandı. Uluslararası turnuvalarda dereceleri olan 22 yaşındaki boksör, şimdi gözünü Brezilya'ya dikti.

Fenerbahçe Kulübünde spor hayatını sürdüren Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yaşındayken boks sporcularına özendiğini ve bu yolda ter döktüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Konya'da ailesiyle yaşadığını ve ailesinin kendisine destek verdiğini anlatan Ünal, şöyle konuştu:

"Spora 12 yaşında futbolla başladım. İki yıl futbol oynadım. Spor temelini de futbolla aldığımı söyleyebilirim. Okulumda hip hop dansı ile uğraşan arkadaşlarım vardı. O zaman küçüktüm, 14 yaşında. Parkta bu dansı yapıyorduk. Parkta iki kişi boks eldiveni giymiş birbirleriyle şakalaşıyordu. Ben de zaten meraklıydım. O vesileyle gittim ve boksa başladım."

Mehmet Nadir Ünal, 2016 Rio Olimpiyatları'na gitmek için var gücüyle çalışacağının altını çizerek, "Hedefim olimpiyata vize almak ve sonra orada derece yapmak. Buna kitlendim ve bunun için çalışacağım" dedi.

Ünal, bugünlerini takımına borçlu olduğunu vurgulayarak, "Bu başarı benim başarım değil. Antrenörümün ve kulübümün başarısıdır. Türkiye Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandığım için mutluyum. İnşallah 15 Ocak'ta bir grup Çin'e gidecek, bir grup ta İstanbul'da yarışacak. İlk grubumuz Çin. Oradan da olimpiyata kota alma durumumuz var" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Boksta hedef olimpiyat madalyası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz