Diğer Sporlar

Sivaslı Avni Yıldırım

24 Şubat 2019 Pazar 10:44 - Son Güncelleme 24 Şubat 2019 Pazar 12:02

O, zorluklara karşın profesyonel boksta Türkiye'nin en iyi isimlerinden biri oldu. Türkiye’ye Orta Sıklet Dünya Şampiyonluğu’nda final gururu yaşatan Avni Yıldırım'ın hikayesi.

"Normalde sataşmaların yaşandığı basın toplantılarında çok konuşmuyorum. Zaten ringde dövüşeceğiz, kimin daha iyi olduğu ortaya çıkacak. En mantıklısı da bu bence. Vitali Klitschko'nun on yıl boyunca koruduğu bir ağırlığı var mesela; Shannon Briggs sürekli konuştu ama Vitali en sonunda ringi öptürdü ona. Golovkin mesela sürekli gülüyor ama ringe çıkınca rakibini ağlatıyor. Ben de Sivaslı Avni Yıldırım olarak çizgimi bozmadan sakin kalmayı tercih ediyorum. Aksi bize yakışmaz zaten"

Socrates'e verdiği röportajda kendini bu şekilde anlatan Avni Yıldırım, Türk profesyonel boksunun en büyük umudu.

27 yaşında dünya 'dev'lerine meydan okuyan Yıldırım, hayalleri uğruna aldığı riskler, ailesiyle ters düşmesine neden olacak kararlar, zor dönemde maç yapmadan geçen ayları bir kenara bırakarak ama hiç de unutmadan bu konuma geldi.

Avni Yıldırım'ı profesyonel boksa yönelmesini sağlayan en önemli olay 2012'de yaşandı. Aslında kategorisinde en iyi isimlerden biri olmasına karşın 2012 Londra Olimpiyatları kadrosuna 'tecrübesiz' olduğu gerekçesiyle alınmayan Yıldırım, hayal kırıklığı yaşadığı bu olaydan sonra profesyonel boksa yönelme kararı aldı. 2016 Brezilya için davet gelse de o çoktan hayali doğrultusunda yola çıkmıştı ve bu yüzden kabul edemedi.

O dönem Fenerbahçe'de amatör olarak boks yapan Avni Yıldırım Avrupa ve dünyada hem birçok turnuvaya katılıyor hem de milli takım formasını giyiyordu. Ailesi için Avni'nin hayatında her şey iyi gidiyordu. Fakat yeteneğinin farkında olan Türk boksör her zaman aklının bir yerinde profesyonelliği düşünüp dünyanın birçok yerinde sert maçlara çıkıp ve ateşli seyircilere karşı mücadele etmek istiyordu.

Zor dönemler geçirdi. Ünlü boks menajeri Ahmet Öner'in peşinden kendisini desteklemesi için aylarca yürüdü, sonunda yakaladı. İlk profesyonel maçına hem Fenerbahçe hem de milli takımı karşısına alarak Tekirdağ'da çıktı. Ahmet Öner'in öğrencisi Solis'in kaybetmesi ve Öner'in Yıldırım'a yatırım yapmama kararı almasından sonra 10 ay boşta kaldı ve maç yapmadı. O dönem hayatının en kritik dönemiydi. Hem ailesiyle ters düştü hem de psikolojik olarak çöküntüler yaşadı. Gel zaman git zaman Ahmet Öner'i tekrar ikna etti. Adana'da yapılan maçı kazanan Avni ünlü menajerin gözüne girdi ve macera böylelikle başlamış oldu.

Şimdilerde Türkiye'nin en iyi profesyonel boksörü olarak değerlendirilen Avni Yıldırım, lakabı Mr. Robot'un hakkını fazlasıyla veriyor. WBC Süper Orta Sıklet Dünya Şampiyonası öncesi sadece bir kez yenilen Yıldırım'ın en büyük kahramanı ise 'küçükken maçlarını izler ve ona özenirdim. Ringe çıkışı, bornozu, şortu, hepsi çok havalıydı. Ben de onun gibi olmak istiyordum' dediği 'Boğazın Boğası' Sinan Şamil Sam.

Kaynak: TRT SPOR 

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Eyüp Gözgeç, EUBC Asbaşkanı oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz