Diğer Sporlar

Çim Topu heyecanı

01 Mayıs 2015 Cuma 16:27 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2015 Cuma 16:37

Türkiye Open Çim Topu Turnuvası, Antalya'da başladı.

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu ile Akar Gençlik Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Türkiye Open Çim Topu Turnuvası, Antalya'da başladı.

Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelin tesislerinde gerçekleştirilen turnuvada 23'ü yabancı 30 sporcu mücadele ediyor.

Akar Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve turnuva koordinatörü Özkan Akar, yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuvaya 5 ülkeden katılım sağlandığını söyledi.

Türkiye'nin milli takımdaki 7 sporcuyla mücadele ettiğini dile getiren Akar, Türk sporcuların başarılı performans sergilediklerini kaydetti.

Bu tür turnuvaların çim topu branşının ve sporcularının gelişmesinde önemli katkısı olduğuna işaret eden Akar, "Türk sporcularımızın yurt dışında, branşın iyi oyuncularıyla maç yapma ve kendilerini geliştirme imkanları sınırlı olduğu için Türkiye'de böyle bir turnuva yaparak bu eksiğimizi giderdiğimizi düşünüyoruz" dedi.

Bu tip organizasyonların özellikle çim topuna yeni başlayan sporcuların tecrübesini artırdığını vurgulayan Akar, bu branşın Türkiye'de de olduğunu, başarılı sporcuların yetiştiğini göstermek adına turnuvayı önemsediklerini anlattı.

Hedef, Dünya Şampiyonası'na katılmak

Çim topunda Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında başarılar kazandığını ifade eden Özkan Akar, ekim ayında İsrail'de Avrupa Şampiyonası düzenleneceğini, bu turnuvadaki 7 sporcunun Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi.

Aralık ayında da Atlantik Şampiyonası'na katılacaklarını bildiren Akar, bu şampiyonada ilk 10 dereceyi elde eden sporcuların 2016 yılında Yeni Zelanda'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda yarışabilme imkanına kavuşacağını kaydetti.

Akar, Türk Milli Takımı'nın Dünya Şampiyonası'nda mücadele ederek derece alacaklarına inandığını belirtti.

İki yıl önce düzenlenen Uluslararası Türkiye Open Çim Topu Turnuvası'nda Türk sporcuların rakipleri karşısında hiç galibiyet alamadıklarını, bu yıl ise henüz mağlubiyet yüzü görmediklerine dikkati çeken Akar, "Müsabakalarda aldığımız galibiyetler, 2 yılda ne kadar ilerleme kaydettiğimizi gösteriyor" diye konuştu.

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Asbaşkanı Faik Kapsız da uluslararası bir turnuvanın Türkiye'de düzenlenmesinin hem ülke ekonomisi hem de Türk sporcuları açısından avantajlı olduğunu dile getirdi.

Çim topunun Türkiye'de her geçen gün geliştiğini, daha geniş kitlelere yayıldığını belirten Kapsız, "23 yabancı sporcu ile bir organizasyon gerçekleştirmek, branş adına sevindirici. İnşallah ilerki yıllarda daha fazla ülkeden daha fazla sporcu ağırlayacağız" dedi.

Tek kadınlar, tek erkekler ve karışık olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilen turnuva, 3 Mayıs Pazar günü sona erecek.

Sıradaki Haber
Asrın maçı için geri sayım başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz