Diğer Sporlar

Çolak iddialı konuştu

20 Haziran 2015 Cumartesi 19:59 - Son Güncelleme 20 Haziran 2015 Cumartesi 20:05

Bronz madalya kazanan milli jimnastikçi İbrahim Çolak, gözünü olimpiyata dikti.

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) artistik jimnastik erkekler halka disiplininde bronz madalya alan İbrahim Çolak, "2016 olmazsa 2020 (olimpiyatlar), hedeflerime ulaşana kadar istikrarlı biçimde çalışmayı sürdüreceğim" dedi.

Ulusal Jimnastik Arena'da düzenlenen halka finalinde Yunan Eleftherios Petrounias ve Rus Nikita Ignatyev'in arkasında 3. olarak jimnastik branşında Türkiye'ye oyunlardaki ilk madalyasını kazandıran Çolak, "Final öncesinde çok heyecanlıydım. Yarışmayı madalyayla tamamladığım için heyecanın yerini mutluluk aldı. Oyunlara 6 alette de katılacaktım ama bir hafta önce sağ ayak bileğimden sakatlandığım için halka ve paralelde yarışabildim. Halkaya ağırlık veriyorum ama olimpiyat öncesindeki dünya şampiyonasında 6 alette de mücadele etmem gerektiği için diğer aletlerde de çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Milli jimnastikçi, "Olimpiyat her sporcunun hedef yarışmasıdır. 2016 Rio Olimpiyatları'na gitmeyi ve orada madalya almayı çok istiyorum. Benim şu anki en yüksek hedefim olduğu için elimden gelebildiğince fazla çalışıyorum. 2016 olmazsa 2020, hedeflerime ulaşana kadar istikrarlı biçimde çalışmayı sürdüreceğim" diye konuştu.

Jimnastik Federasyonu Başkanı Çelen

Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise halka finalinin, katılımcıların kalitesinin olimpiyat düzeyinde olması sebebiyle önemli bir müsabaka olduğunu belirterek, "Sadece Brezilyalı bir sporcu yoktu, tamamı olimpiyat ve dünya şampiyonalarında finalist olmuş isimlerdi. İbrahim daha 20 yaşında. 2016'dan sonraki süreçte Avrupa ve dünya şampiyonlarından olimpiyatlara kadar her müsabakada altın madalya alacağını ümit ediyorum. Çok iyi ilerliyor. İbrahim, Akdeniz Oyunları ve Gençlik Olimpiyatları'nda gösterdiği performansla bugünlere geleceğinin sinyalini vermişti" değerlendirmesini yaptı.

Çelen, oyunlarda mücadele eden artistik jimnastik milli takımı sporcularının başarılı performanslar sergilediğine işaret ederek, "Aldığımız madalyaya sevindiğimiz kadar kaçırdıklarımıza da üzülüyoruz. Bugün Ferhat (Arıcan) da madalya alabilirdi. Tutya Yılmaz'ın ve Ferhat Arıcan'ın bireysel finale kalması önemli başarılar. Bunlar, olimpiyatlarda kota alacağımızın sinyalini veriyor" dedi.

Sıradaki Haber
Artistik jimnastikte madalya dağılımı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz