Diğer Sporlar

"Engelsiz" rekortmenin gözünü Avrupa'da!

19 Ekim 2015 Pazartesi 11:20 - Son Güncelleme 19 Ekim 2015 Pazartesi 11:37

Mehmet Doğan, kasım ayında yapılacak Avrupa şampiyonasına iddialı hazırlanıyor.

Aksaray'da 1-3 Ekim'de yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonasında 88 kilogramda 175 kilo kaldırarak Türkiye rekoru kıran milli sporcu Mehmet Doğan, kasım ayında yapılacak Avrupa şampiyonasında da aynı başarıyı göstermek istiyor.

Doğuştan bedensel engelli olan Mehmet Doğan, yaklaşık 3 yıl önce başladığı halterde kısa sürede rekortmen bir sporcu haline geldi. Her yıl rekor kırarak Türkiye şampiyonu olan Doğan, Avrupa şampiyonasından da rekorla dönmeyi hedefliyor.

Bedensel Engelliler Halter Milli Takımı'nın, 24-28 Kasım tarihlerinde Macaristan'da düzenlenecek Avrupa şampiyonası için Sivas Sıcak Çermik Kaplıcaları'nda gerçekleştirdiği kampta bulunan Doğan, AA'ya yaptığı açıklamada, verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Haltere 2013 yılında başladığını ve ilk yılında 140 kilo kaldırarak Türkiye rekoru kırdığını dile getiren Doğan, bir sonraki sene ise 190 kilo ile kendi rekorunu egale ettiğini kaydetti.

Bu ay başında Aksaray'da yapılan Türkiye şampiyonasında 88 kiloda yarıştığını ve 175 kilo kaldırarak yine rekor kırdığını anlatan Doğan, 1 kez yarıştığı ve başarısız olduğu Avrupa şampiyonasında yeniden yarışacak olmanın heyecanını yaşadığını ifade etti.

Hedefi 220 kilogram kaldırmak

Hedefinin Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşamak olduğunu belirten Doğan, "Her yıl Türkiye rekoru kırıyorum, inşallah bu rekorumu Avrupa'da, dünyada ve olimpiyatlarda da yinelerim. İstiklal Marşı'mızı Avrupa'da okutturmak ve bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum" dedi.

Doğan, Avrupa şampiyonasındaki hedefinin 220 kilo ile yeni bir rekor olduğunu dile getirdi.

Avrupa'da başarılı olmak için yoğun bir çalışma temposu uyguladığını kaydeden Doğan, "Sporda başarının anahtarı sabırdır. Vazgeçtiğin an başarısız oluyorsun, 'olmuyor' diye pes etmeyeceğim, daha iyisini yapmak için mücadele edeceğim. Mücadele ettiğin zaman ortaya daha iyisi çıkıyor" diye konuştu.

Engelli olmasının spor yapmasına engel teşkil etmediğine dikkati çeken Doğan, "Hatta faydası var, yürümem daha gelişti, elbiselerim olmuyordu yağlarım eridi ve vücudum sıklaştı. Spor yaparak kendimi buldum, adeta gençleştim. Tüm engellilere tavsiyem, dört duvar arasında kalmasınlar, spor yapsınlar" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Türkiye'den iki birincilik!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz