Diğer Sporlar

Gençler ecdadı için yürüyecek

01 Ocak 2016 Cuma 16:34 - Son Güncelleme 01 Ocak 2016 Cuma 14:42

"Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları" kapsamında yürüyüş yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları" kapsamında, gençlerin katılacağı bir yürüyüş düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 101. yılında, "Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla, 3 Ocak Pazar günü düzenlenecek organizasyonda, gençler, TRT Genel Müdürlüğü otopark alanındaki başlangıç noktasından, Eymir Gölü sonuna kadar 9,7 kilometrelik güzergahta yürüyecek. Programda, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından katılımcılara günün anlam ve önemine istinaden, şehitlerin yiyeceği olan arpa hediye edilecek. Kızılay'ın çorba dağıtacağı yürüyüşte, Çaykur tarafından da çay ikramı yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, pazar günü 81 ilde gerçekleştirilecek anma programları çerçevesinde, Türkiye'nin dört bir yanındaki binlerce gencin, şanlı ecdadının gösterdiği büyük fedakarlığı yüreklerinde yaşayacağını kaydetti.

Türkiye'nin geçmişiyle, ecdadıyla gurur duyan bir nesle sahip olduğunu belirten Kılıç, "Bizler, İstanbul'un fethiyle birlikte Ortaçağ'a son veren, milli mücadelede Anadolu topraklarını şehit kanlarıyla sulayan ama düşmana teslim etmeyen bir neslin evlatlarıyız. Bizler, şanlı, köklü ve yüzyıllarca hüküm süren sayısız devlet kuran, dünyaya hükmeden bir geçmişin mirasçılarıyız" ifadelerini kullandı.

Gençlere tarih bilincini kazandırmak, vatan sevgisini aşılamak için anma programlarına büyük önem verdiklerini kaydeden Kılıç, "Böylesine önemli programlara gençlerimizin katılmaları ve şanlı ecdatlarının bu toprakların birliğini ve bütünlüğünü korumak için gösterdiği mücadeleyi yüreklerinde yaşama ve gelecek nesillere de aktarma adına çok önemli. Ülkemizin dört bir yanında gerçekleştireceğimiz anma programlarında binlerce gencimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olmanın bilinciyle tek yürek olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sarıkamış güzergahında değişiklik

Öte yandan, anma programları kapsamında her yıl, Sarıkamış'ta Kızılçubuk mevkisinden başlayarak Sarıkamış Şehitliği'nde sona eren yürüyüş programının, Kızılçubuk toplanma alanında yapımı süren gölet ve yol inşaatı nedeniyle bu yıl Allahuekber Şehitliği'nden başlayacağı kaydedildi.

Sarıkamış ilçe merkezi boyunca gerçekleştirilecek 8,5 kilometrelik yürüyüşün, tören alanında yapılacak dua ve anma programıyla sona ereceği belirtildi.

Sıradaki Haber
Muratpaşa Belediyespor galibiyet istiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz