Diğer Sporlar

Görme Engelliler Golbol Müsabakaları sona erdi

06 Kasım 2015 Cuma 17:16 - Son Güncelleme 06 Kasım 2015 Cuma 16:28

Erkeklerde Goalball, kadınlarda Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi takımı birinci oldu.

Türkiye Görme Engelliler Golbol 1. Lig 2. Devre Müsabakaları Alanya'da sona erdi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Alanya Belediyesinin ev sahipliğiyle düzenlenen müsabakalar Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı.

Müsabakalarda erkeklerde birinciliği Goalball Görme Engelliler Spor Kulübü, ikinciliği Yenimahalle Belediye Görme Engelliler Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Ankara Göreneller Spor Kulübü elde etti. Kadınlarda ise Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi takımı birinci, Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü ikinci, Kahramanmaraş Gençlik Gücü Spor Kulübü de üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara kupalarını Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ile Doğa Koleji Müdürü İbrahim Önder Avcı verdi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, ligin ikinci devresini başarılı şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kadınlar ve erkeklerde sekizer takımın katıldığı turnuvanın birinci devresini Çanakkale'de gerçekleştirdiklerini anlatan Çetin, "Turnuvanın ikinci devresini Alanya'da düzenledik. Böylece ilk 3'e girenler ve küme düşünler belli oldu" dedi.

Turnuvanın, 2016 Rio Olimpiyatları için bir hazırlık niteliği taşıdığına işaret eden Çetin, "İnanıyorum ki milli takım sporcularımız Rio'da düzenlenecek paralimpik branşında hem kadınlarda hem de erkeklerde ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Hedefimiz mutlaka madalya ile dönmek ve tüm çalışmalarımız da bu doğrultuda" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Aslı Çakır Alptekin'e şantaj şoku
Yükleniyor lütfen bekleyiniz