Diğer Sporlar

Edirne'de "er meydanı" boş kaldı

11 Temmuz 2020 Cumartesi 17:36

658 yıldır düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, koronavirüs önlemleri nedeniyle henüz yapılamadı. Eylülde yapılması beklenen Kırkpınar'a katılacak pehlivanların 14 günlük bir kampa alınması ve Kovid-19 testlerinden geçirilmesi bekleniyor.

Her yıl, Temmuz ayı başında, zorlu müsabakalara sahne oluyordu. Koronavirüs önlemleri, bu yıl Kırkpınar Er Meydanı'nı boş bıraktı.

659. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 29 Haziran-5 Temmuz arasında planlandı. Ancak tüm spor karşılaşmaları ertelenince, pehlivanlar Edirne Sarayiçi'ndeki dualı çayıra çıkamadı.

Salgın sürecinde, Kırkpınar'daki sağlık tedbirlerinin bilimsel olarak incelenmesi için 3 farklı üniversiteden görüş alınmasına karar verildi. Üniversitelerin raporları Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’na gönderilecek. 

2 üniversitenin raporları hazır. 659. Kırkpınar’ın Eylül ayında yapılabileceği görüşü ağırlık kazanıyor.

Eylülde yapılması beklenen Kırkpınar'a katılacak pehlivanların 14 günlük bir kampa alınması ve koronavirüs testlerinden geçirilmesi bekleniyor.

Kırkpınar'a geçen yıl 2 bin 228 pehlivan katıldı. 658 yıllık spor etkinliği, dünya spor tarihinin en eski organizasyonlarından. UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde de yer alıyor.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Türkiye Güreş Federasyonu Yalova'da toplandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz