Diğer Sporlar

FILA'da Önder Yahşi'ye anlamlı görev

20 Eylül 2013 Cuma 16:45 - Son Güncelleme 20 Eylül 2013 Cuma 16:54

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) Yönetim Kurulu toplantısı Macaristan'da yapıldı. Eski FILA Teknik Kurul üyesi Önder Yahşi, FILA Başkanı Nenad Lalovic'in önerisiyle "protokol ve şampiyonalar direktörlüğü" görevine getirildi.

Dünya Güreş Şampiyonası'nın yapıldığı başkent Budapeşte'de gerçekleştirilen ve 3 gün süren FILA Yönetim Kurulu toplantısında güreşe ilişkin getirilen önerilerin, yapılacak değerlendirmenin ardından ekim ayındaki toplantıda karara bağlanacağı öğrenildi.

FILA Yönetim Kurulu toplantısına Türkiye'den Yönetim Kurulu Üyesi ve FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık, Yönetim Kurulu Üyesi Rodika Yahşi, Teknik Kurul Üyesi Mehmet Akif Pirim katıldı.

Alınan bilgiye göre FILA Başkanı Nenad Lalovic, eski teknik kurul üyesi Önder Yahşi'ye "protokol ve şampiyonalar direktörlüğü"nü teklif etti. Yönetim Kurulu da oylama yapmaksızın Yahşi'yi yeni görevine atadı.

Toplantı sonrası yeni görevine başlayan Önder Yahşi, yaptığı açıklamada kendisine yapılan teklifi doğrulayarak, ''FILA beni bu göreve layık gördüğü için çok gururlu ve mutluyum" dedi.

Yeni görevinin protokol ve şampiyonalar direktörlüğü olduğunu kaydeden Önder Yahşi, "Başkan Lalovic bu görevi dün gece tebliğ etti. FILA Yönetim Kurulu üyeleri de olumlu karşıladı. Çok mutluyum. Umarım, yeni görevim Türk güreşine daha fazla katkı yapmamı sağlar" diye konuştu.

FILA'daki komisyonlarda yaklaşık 16 kişi olduklarını ve bu sayıyı artırmaya çalıştıklarını ifade eden Yahşi, şunları söyledi:

''Başarının sırrı takım olmakta. Bu işin alt yapısı bu ve en önemlisi sorunları hep birlikte çözebilmek. Takım halinde Türk güreşine destek olacağız. Herkes aynı mantıkla hareket ederse inanıyorum ki Türk güreşi değişir. Bizde potansiyel var ama sistem yok. Sistemi kurmaya çalışanlar var fakat baltalayanlar da var. Takım olduğumuz zaman her şeyin üstesinden geliriz. Çünkü bizde meteryal çok ve kumaş iyi... Sadece o kumaşın iyi bir terzinin elinde şekilendirilmesi lazım. Kurumsallaşmadan bahsediliyor. Lütfen herkes baksın bunun neresindeyiz." 

AA

Sıradaki Haber
Güreşten iyi haber yok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz