Diğer Sporlar

Kırkpınar onay alabilecek mi?

18 Ağustos 2020 Salı 20:36 - Son Güncelleme 18 Ağustos 2020 Salı 20:56  |  Kaynak : TRT SPOR

658 yıldır düzenlenen Kırkpınar Güreşleri, koronavirüs önlemleri nedeniyle yapılamadı. Edirneliler sembolik de olsa geleneğin yaşatılmasını istiyor. Gözler, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun vereceği tavsiye kararında.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, sadece savaş dönemlerinde yapılmadı. Gelenek, 6 asrı aşkın süredir yaşatılıyor. 

Her yıl, Temmuz başında çetin müsabakalara sahne olan Kırkpınar Er Meydanı, bu yıl ise koronavirüs tedbirleri sebebi ile boş kaldı. Güreşlerin yapılıp, yapılmayacağı merak ediliyor.

Konuyla ilgili konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "658 yıldır devam eden bu kesintisizliğin bu yıl 659’uncu yılda da kesintisiz bir şekilde devam etmesi. Çünkü bu anlamda da çok büyük beklenti var halktan da beklenti var, pehlivanlarda da beklenti var" dedi.

Organizasyon komitesi, geleneğin sürdürülmesi için 3 üniversiteden görüş aldı. Sporcuları korumak için düşünülen tedbirler, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'na sunuldu.

Bilim Kurulu'nun kararı beklenirken bir yandan da tarihi organizasyon için hazırlıklar yapılıyor. Kırkpınar'ın doğal çayırı sulanıp, gübrelenirken tribünlerinde ise gerekli tadilatlar yapılıyor.

Güreşlerin, Eylül ayında yapılması talep ediliyor.

Recep Gürkan, "Daha seçili sayıda pehlivan, kovid pandemik tedbirler alınmış pehlivanlar, pcr testleri yapılmış pehlivanlar, belli bir süre karantina da tutulmuş pehlivanlarla biz bunun olabileceğini düşünüyoruz."  diye konuştu. 

Müsabakaların sadece, baş, başaltı ve büyük orta boylarında yapılması talep ediliyor.  İzin çıkarsa sporcular güreş öncesi 14 gün karantinada tutulacak. 

Sıradaki Haber
Hedef olimpiyatlarda madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz