Diğer Sporlar

Milli güreşçi Hamit Kaplan kabri başında anıldı

05 Ocak 2022 Çarşamba 14:53 - Son Güncelleme 05 Ocak 2022 Çarşamba 14:58  |  Kaynak : TRT SPOR

Dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Hamit Kaplan, Amasya'nın Hamamözü ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Çorum'da 5 Ocak 1976'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Hamit Kaplan için kabri başında anma programı düzenlendi.

Hamamözü Kaymakamı Okan Dağlı'nın anma törenindeki konuşması şöyle:

"Hamamözü’müzün gururu Hamit Kaplan küçük bir nahiyeden tahta bir bavulla çıktığı zorlu yolda Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu bir sporcu olarak, güreşte gösterdiği azim sayesinde Uluslararası turnuvalarda aldığı madalyalarla göğsümüzü kabartmış ve Milli Marşımızı Dünya' ya ezberleten sporcularımız arasına katılmıştır. Uluslararası seviyede güreş müsabakalarında 14 altın, 10 gümüş, 6 bronz ve 3 bakır olmak üzere 33 madalyayı ülkesine armağan etmiştir. 24 defa Türkiye şampiyonluğu kazanması, milli formayı 175 defa giymesi güreşin unutulmazları arasında olduğunu göstermektedir. Hamit Kaplan kazandığı başarılarla, güreşin sevilmesini sağlamış gelecek nesillere örnek olmuş bir sporcu olduğunu söyleyen Dağlı, “Bu toprakların hamurundan Hamit Kaplan gibi çok büyük şampiyonlar çıkmış ve halen bu potansiyele sahip minik güreşçiler, büyüklerinin izinde çalışmalarına devam etmektedir. Batman'dan yola çıkan ve Amasya-Çorum karayolunda meydana gelen kazada kaybettiğimiz Batman Petrol spor Güreş Antrenörümüzü de rahmetle anıyorum, kazada yaralanan Batman Petrol spor Güreş Takımı sporcularına Allah'tan acil şifalar diliyorum”.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu ise Anadolu’nun küçük bir ilçesinden Hamamözü’nden çıkıyor, bir yiğit pehlivan Türk gibi güçlü sözünü dünyanın dört bir tarafında dinletiyor. Dünya olimpiyat şampiyonlukları kazandığını belirtti.

Bizim toplum olarak her zamankinden çok birliğe beraberliğe çok ihtiyacımız var diyen Eroğlu, "Bu birlik ve beraberliğimizi sağlayan en hızlı öznelerimizden bir tanesi spor. Sporda Türk ve Dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış güzel insanlar oldu. Bu milletin değerleri bu milletin içinden çıkmış ve başarmış insanlar. Hamit kaplan Hocamızın atmış olduğu tohumlar bu çocuklardan bir tanesi yarın dünya olimpiyat şampiyonlukları ile karşımıza çıkacak. Bizde devlet olarak Türkiye Güreş Federasyonu olarak, onlarla gurur duyacağız. Maddi ve manevi olarak destekleyeceğiz” dedi.

Hamamözü Belediye Başkanı Fatih Bayrakdar ise merhum Hamit Kaplan, "Genç yaşına rağmen 175 kez milli mayoyu giymiş, defalarca dünya ve olimpiyat şampiyonu olmuş, şanlı al bayrağımızı göndere çektirmiş, istiklal marşımızı söyletmiş, ülkemizin medarı iftiharı olmuştur. Kendisinin çalışkanlığı, azmi, efendiliği ve spor ahlakı ile Türk güreşinde bir ekol olmuştur." ifadelerini kullandı.

Anma programına, Hamit Kaplan'ın oğlu Atilla Kaplan ve yakınlarının yanı sıra Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Siyasi Parti temsilcileri, kurum müdürleri, 2016 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri şampiyonu güreşçi Recep Kara, ile vatandaşlar katıldı.

Sıradaki Haber
23 Yaş Altı Serbest Güreş Şampiyonası heyecanı başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz