Diğer Sporlar

Şampiyon güreşçi coşkuyla karşılandı

09 Ağustos 2015 Pazar 17:28 - Son Güncelleme 09 Ağustos 2015 Pazar 17:32

Şampiyonda gümüş madalya kazanan Doğan Kara Batman'da coşkuyla karşılandı.

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda erkeklerde gümüş madalya kazanan Doğan Kara Batman'da coşkuyla karşılandı.

Toplamda 4 gümüş ve 2 bronz madalya ile Avrupa ikincisi olan Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı'nda yer alan Batman Petrolspor Kulübü'nün milli sporcusu Doğan Kara, Batman'a geldi.

Petrolspor Kulübü'nde davul zurna ile karşılanan Kara, yaptığı açıklamada, 24-28 Ağustos'ta Bosna Hersek'te düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Şampiyonanın ilk tur maçında Polonyalı rakibini 10-0 yenerek yarı finale yükseldiğini, Azerbaycanlı rakibini de 8-4 mağlup ederek adını finale yazdırdığını ifade eden Kara, finalde Gürcü rakibine 10-9 mağlup olarak gümüş madalya kazandığını hatırlattı.

Kara, bir sayı farkla Avrupa şampiyonluğunu kaçırmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getirerek, "Allah'a şükürler olsun ki; ülkemin bayrağını Avrupa şampiyonluğu yolunda dalgalandırdım. Bir sonraki hedefim 24-28 Ağustos'ta Bosna Hersek'te Dünya Şampiyonası'nda birinci olmaktır" dedi.

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Köseoğlu, başarısından dolayı tebrik ettiği Kara'yı dünya şampiyonu olarak görmek istediklerini belirtti.

Sıradaki Haber
4. gün 2 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz