Diğer Sporlar

IOC'den 2028 Olimpiyat Oyunları için karar

03 Şubat 2022 Perşembe 13:11 - Son Güncelleme 03 Şubat 2022 Perşembe 13:13  |  Kaynak : TRT SPOR

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2028 Los Angeles'ın başlangıç programında üç branşa yer vermedi. Boks, halter ve modern pentatlonun yerine; kaykay, spor tırmanışı ve sörf dahil edildi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2028 Los Angeles'da yer alması planlanan 28 branşı duyurdu. Açıklamada; boks, halter ve modern pentatlonun, organizasyonda yer almamasına karar verildiği bildirildi.

Komite, Pekin'de düzenlenen genel kurulda oy birliği ile bu kararın altına imza attı.

Söz konusu üç dalın yerine kaykay, spor tırmanışı ve sörf dahil edildi. Kararın, "Gençlerin taleplerine odaklanıldığı" gerekçesiyle alındığı duyuruldu.

Ancak komite gelecek yıl bir toplantı daha düzenleyecek. Hangi branşların olimpiyatta yer alacağı, o tarihte kesinlik kazanacak.

Bu süreçte, haklarında doping ve hatalı hakem kararları iddiaları bulunan söz konusu dalların alacağı önlemler gözden geçirilecek. Halter 1896, boks 1904 ve modern pentatlon 1912 yılında olimpiyat programına girmişti.

Türkiye için özellikle halter ve boks büyük önem arz ediyor.

Zira tarihte 104 madalyası bulunan ay yıldızlı ekibimizin 18 madalyası bu iki branştan geldi.

Milli boksörler, Tokyo'daki son oyunlarda büyük bir başarıya imza atmış; Busenaz Sürmeneli altın, Busenaz Çakıroğlu ise gümüş madalya kazanmıştı.  

Etiketler : IOCOlimpiyat
Sıradaki Haber
Olimpiyatın artistik buz pateni cephesinde covid engeli
Yükleniyor lütfen bekleyiniz