Diğer Sporlar

Kadınlarda Clouvel erkeklerde Jun şampiyon

25 Haziran 2022 Cumartesi 19:40 - Son Güncelleme 25 Haziran 2022 Cumartesi 19:56  |  Kaynak : TRT SPOR

Ankara'da yapılan Modern Pentatlon Dünya Kupası'nda şampiyonlar belli oldu. Kadınlarda Fransız Elodie Clouvel, erkeklerde ise Güney Koreli Woongtae Jun şampiyon oldu. Kadınlarda ülkemizi temsil eden İlke Özyüksel ise 11. sırada yer aldı.

Uluslararası Modern Pentatlon Birliği’nin Türkiye’de düzenlediği Modern pentatlon Dünya Kupası Final müsabakaları gerçekleştirildi.

18 kadın ve 18 erkek sporcunun katılımıyla gerçekleşen finalde ülkemizi kadınlarda İlke Özyüksel temsil etti.

Binicilik etabıyla başlayan ve eskrim bonus round ile devam eden final müsabakası yüzme ve laser run etabıyla tamamlandı.

90 dakikalık pentatlon formatıyla yapılan Dünya Kupası Finali’ni Fransız sporcu Elodie Clouvel toplam bin 385 puanla ilk sırada tamamladı.
İngiliz Jessica Varley ikinci, Macar Michelle Gulyas üçüncü oldu.

Milli sporcumuz İlke Özyüksel, final müsabakasını bin 341 puanla 11’inci sırada bitirdi.

Elodıe Clouvel: "Burası benim hayatımda gördüğüm en iyi yarış alanı"

Kadılarda birinci olan Fransız pentatlet Elodıe Clouvel, yaptığı açıklamada, "Final yarışı oldukça zordu fakat sadece kendi mücadeleme odaklandım. Koşu etabında özellik son metreler çok önemli ve ben gerçekten Ankara'daki bu finali kazanmak istedim ve şimdi çok mutluyum. Bu benim Ankara ve Türkiye'ye ilk gelişim. burası benim hayatımda gördüğüm en iyi yarış alanı. Bütün branşların yapılacağı alanlar yan yana. Burası modern pentatlon için muhteşem bir alan. Organizatörlere çok teşekkürler. çok güzel duygularla buradan ayrılacağım" ifadelerini kullandı.

Erkekler finalinde ise toplam bin 508 puan alan Güney Koreli sporcu Woongtae Jun şampiyon oldu.
Güney Koreli Changwan Seo ikinci, Macar Csaba Bohm üçüncülüğü elde etti.

Dünya Kupası Finali, Karışık Bayrak Yarışı ile sona erecek. Karışık Bayrak Yarışı’nda ülkemizi İlke Özyüksel ve Buğra Ünal çifti temsil edecek.

Müsabakalar saat 12.40'tan itibaren TRT SPOR YILDIZ'dan naklen yayınlanacak.
 

Sıradaki Haber
Milli judocu Nurdan Almalı, vefat etti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz